Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

sok téma

sok téma

Emlékezet-politika

2018. augusztus 18. - Zoltán 1 Magyar

A történelmet a győztesek írják. Mind a Kádár-rendszer, mind pedig a rendszerváltással kialakult új rendszer sokat tett azért, hogy meghamisítsa a történelmet. Úgy néz ki, hogy a Horthy-rendszer veszteseinek az unokái és további leszármazottai azok, akik gyűlölik Horthy emlékét, míg az akkor érvényesülni tudók utódai nagyra tartják. De ebből sokan kilógnak. A legfontosabb frontvonal a zsidóbérencek és azok között húzódik, akik újra kirabolnák a zsidókat, ha lehetne. Az is jó, amikor egyesek Netanjahu-t is antiszemitának tartják, vagy a Soros-ellenessége miatt, vagy egyszerűen azért, mert szerintük Izraelnek az tragédia, hogy ő a miniszterelnök.

Én nem csak azért ítélem el Horthyt, amilyen károkat a 2. világháború során követett politikájával okozott. Már az, hogy 1919-ben átállt a románokhoz, ahelyett, hogy az antant ellen harcolt volna, mint Stromfeld Aurél, bizony hazaárulás. Igenis Kun Bélát kéne tisztelni, különösen azoknak, akiknek fáj Trianon. Ráadásul később ő is a sztálini terror áldozatául esett. Kádárról én főutakat neveznék el és szobrokat állítanék neki, annak ellenére, hogy a Kádár-rendszerrel sem voltam megelégedve. Azért nagyon nem mindegy, hogy a történelmi személyiségek közül kiket tisztelünk és kiket nem, mert ha egy népelnyomó gonosztevőt tisztelünk, avval arra biztatjuk a mostani politikusokat, hogy most is azt kell tenni. Az a legrosszabb, amikor egész nemzetek gonoszok, mint pl. a német nemzet Hitler idején. 

Azt mindenkinek tudomásul kell venni, hogy ha egyszer egy történelmi személyiség már ikonná vált egy nemzet körében, vagy ritkábban több nemzet vagy egyenesen az egész emberiség számára, akkor akik mégis támadják, azok evvel csak saját maguknak ártanak. Így járt Szörényi Levente Szt. Istvánnal, Debreczeni József meg Petőfivel. Hiába velejéig rossz a feudalizmus, Szt. István és Szt. László, de még Mátyás idejében sem volt más választás. Egyébként éppen László volt az, aki István szentté avatását elintézte, annak ellenére, hogy a nagyapját, Vászolyt István megvakíttatta. Az övét (Lászlóét) meg az a III. Béla, akit én a magyar középkor legnagyobb alakjának tartok. Érdekes, hogy egyedül az ő csontváza maradt meg a törökök dúlásai után. Szt. Lászlóból viszont egy koponyadarab még megvan a hermájában. Szt. László volt "a" lovag-király, Európa szerte így tisztelték. A drákói szigorúságú törvénykezése már nem olyan rokonszenves, de az (akkor) nemrég még törzsi társadalomban élt magyarokat csak így lehetett hozzászoktatni a magántulajdonhoz. Vata fia János fölkelését I. Béla verte le 1061-ben, és ebben már a fia, a későbbi I. László is részt vett.

Sajátos az is, hogy mi a hun Attilát imádjuk, míg az összes többi nemzet gyűlöli az emlékét. Azt tudjuk, hogy a Tiszába temették, de azóta sem találjuk. Persze még inkább Csaba királyfit érezzük a magunkénak, csak sajnos ő kitalált személy, majdnem annyira, mint Jézus. A székelyek ősei is Árpáddal jöttek a Kárpát-medencébe, nem pedig előbb, sőt valószínű, hogy a székelyek a kabaroktól származtak, akik akkor még nem magyarul, hanem törökül beszéltek. Érdekes, hogy a Jézusnál jóval régebben élt Buddha viszont létezett, bár attól kell tartani, hogy a neki tulajdonított tanítások egy részét később alakították ilyenre. Mindenesetre a hagyománynál kb. száz évvel később élt, éppen Szókratész kortársa volt.        

A bejegyzés trackback címe:

https://mgyz.blog.hu/api/trackback/id/tr5614187849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zoltán 1 Magyar 2022.02.17. 09:53:28

Nemrég olvastam, hogy a III. Bélának tulajdonított csontváz elképzelhető, hogy Könyves Kálmáné.

Zoltán 1 Magyar 2022.09.17. 10:32:55

Egy műsorból megtudtam, hogy mégiscsak biztosra vehető, hogy ez a bizonyos csontváz III. Béláé.
süti beállítások módosítása