Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

sok téma

sok téma

Összehasonlító véralgebra

2018. augusztus 18. - Zoltán 1 Magyar

Ez nagyon is indokolt. Az persze igaz, hogy mindenkinek a saját hozzátartozói elvesztése vagy szenvedései fájnak a leginkább, de ha egy másik csoport még többet szenvedett, azt el kell ismerni. A zsidók és a zsidóbérencek a holokausztot általában világcsúcsként kezelik, de volt számos olyan nép is a történelemben, amely ténylegesen kihalt. Az igaz, hogy ez minden esetben csak járványok útján történhetett. Különösen nevezetes a tasmániai őslakók esete, akik még az ausztráliai őslakóknál is elmaradottabbak voltak, pedig az ausztráliaiakat is paleolitikus állapotban találták az angol hódítók. Arról is nevezetesek ezek az ausztráliai őslakók, hogy az emberiségben egyedül nem ismerték a nemzést. Hitük szerint a nőnek egy bizonyos szent helyre kell elmennie, ott száll bele valami, és abból lesz a gyerek. Még meg is magyarázták az európainak, hogy nézd azt a nőt, olyan ronda, hogy senki sem dugná meg, mégis van gyereke.

Egy másik híres kihalás az indiánoké a Karib-tengeri szigetekről, köztük a legnagyobbról, Kubáról is. Itt ugyan a spanyol hódítók is sokat tettek ezek kiirtásáért, de ami végleg elintézte őket, az a spanyolok által behurcolt betegségek.

Az irodalom által halhatatlanná tett kihalás a mohikánoké. Itt ugyan csak egy törzs halt ki, rokon törzsek fönnmaradtak.

Amit a németek szenvedtek a 30 éves háború (1618-48) alatt, elsősorban a svédektől, de a császári csapatoktól is, az nemcsak hogy összemérhető a Shoával (így elegánsabb nevezni a holokausztot), de fölülmúlja azt.

Mai magyar viszonylatban leginkább a málenykij robotra vagy Recskre hurcoltak leszármazottai követelik azt, hogy ezek a szenvedések is ugyanolyan tiszteletet és kárpótlást kapjanak, mint a zsidóké. Ez rendben van, de azt el kell ismerniük, hogy a zsidóknak jóval nagyobb hányadát gyilkolták meg. Megint más kérdés, aki azt nem tudja megbocsátani a Kádár- vagy a Rákosi-rendszernek, hogy ő vagy az őse politikai okok miatt nem járhatott egyetemre. Nekik teljesen igazuk van, ennek ellenére Horthy a történelem szemétdombjára való Rákosival együtt, míg Kádárnak szobrot kell állítani.   

A bejegyzés trackback címe:

https://mgyz.blog.hu/api/trackback/id/tr914187913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása