Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

sok téma

sok téma

A Fidesz hívei

2024. május 29. - Zoltán 1 Magyar

Mindenki úgy beszél ezekről, mintha Isten adta volna őket a Fidesznek, és semmi sem veheti rá őket arra, hogy másra szavazzanak. A valóságban viszont a mostani kormány is csak népszerű intézkedésekkel tehetett szert rájuk, ahhoz pedig, hogy ne menjenek át valamelyik jobbat ígérőhöz, az kell, hogy ne higgyenek ezeknek a szirénhangoknak, esetleg meg se hallgassák és el se olvassák azokat.

Az USA és az EU szempontjából annál, ami most van, még az is jobb lenne, ha éppen ez a magas GDP-jű társaság feküdne be az oroszoknak. Ez azonban még Trump esetleges megválasztása után sem képzelhető el. Az viszont nem lehetetlen, hogy Trump annyira lecsökkenti Ukrajna támogatását, hogy az oroszok meg tudják dönteni az ukrán kormányt, de ekkor meg számolni kell az ukránok gerillaharcával. Az, hogy a sokkal kisebb GDP-jű Oroszország ennyire dacolni tud ezekkel az országokkal, egy újabb ok arra, hogy nem a GDP-t kéne számolni. Egyébként ha ingyen adnánk egymásnak mindent, akkor 0 lenne a GDP, miközben sokkal jobb lenne a helyzet. Azért nem lehet ezt megcsinálni, mert vannak olyan termékek és szolgáltatások, amelyekre nagyobb (nem fizetőképes) igény lenne, mint amekkora kapacitása van az emberiségnek ezek előállítására.

A Fidesz kampánya eljutott a szemtelenség nem fokozható szintjére, amikor teljesen érvek nélkül követelik azt, hogy szavazzanak rájuk. Ez persze csak a plakátjaik és reklámjaik egy részét jellemzi, de az sem sokkal szofisztikáltabb, amikor háborúpártinak nevezik a többi jelöltet. Ha pedig ezek óvodás módjára visszaszólnának, hogy éppen Orbán a háborúpárti, arra a Fidesz hívei oda sem hallgatnának. Egyesek szerint pl. a borsodi cigányok azért ragaszkodnak annyira Orbánhoz, mert még mindig jelentősen jobban élnek, mint a '08-as válság után. Én azt sem tudom, hogy ez egyáltalán így van-e, mármint hogy jobban élnek-e, de azt tudom, hogy az igenis zavarja őket, hogy Szlovákiában és Romániában is könnyebb most az ugyanolyan cigányoknak. Az viszont, hogy Észtország mennyivel többet fejlődött az uniós tagságnak köszönhetően, mint csonka-Magyarország, már egy olyan hír, amit én is csak elhiszek az elemzőknek, de nem tudnám ellenőrizni akkor sem, ha odautaznék.

Azt hallom, hogy az 1867-es kiegyezés óta semmit sem közeledtünk Ausztriához gazdaságilag, így furcsa lenne, ha valamikor is utolérnénk. Szerintem meg ha nem holmi GDP-t számolgatunk, hanem a tényleges termékeket és szolgáltatásokat, meg a munkakultúrát nézzük, akkor 1867 és 1914 között elég komoly közeledés volt, az pedig, hogy 1990 után kisebb volt a vártnál (de nem 0), összefüggött a mindenkori kormányok nem optimális politikájával, éppen ezért lenne indokolt a "le a burzsuj pártokkal" jelszó. De mivel ehhez most nem lehet szavazótábort verbuválni, jobb híján mégis Magyar Péterhez kéne átállni minél többeknek.

A bejegyzés trackback címe:

https://mgyz.blog.hu/api/trackback/id/tr9118415927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása