Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

sok téma

sok téma

Van-e esélye Dobrevéknek?

2023. október 01. - Zoltán 1 Magyar

Mármint arra, hogy evvel az új szocdem programjukkal valaha is kormányra kerüljenek? A rövid válasz az, hogy nincs, de azért érdemes alaposabban is körbejárni a kérdést. Egy szakértő szerint Gyurcsány elengedte a jobboldali szavazókat. Az a baj, hogy keverik a jobboldaliságot a valódi konzervativizmussal, amely ugyebár mindig az éppen fönnállóhoz ragaszkodik mondván, hogy bármi más csak rosszabb lehet. Ezek ugyebár mindaddig a Fideszre fognak szavazni, amíg meg nem győzik őket arról, hogy olyan kevesen maradtak, hogy a Fidesz már nem győzhet. A jobboldaliság ill. az ún. eszmei konzervativizmus teljesen más, azokat meg, akik éppen Gyurcsányban bíznak, akár ókonzervatívnak is csúfolhatnánk. Az igazi probléma a liberális és a szocdem összebékítése, mivel a liberálisok támogatják azt is, hogy a meggazdagodás szerencsejáték legyen, meg azt is, hogy a burzsujokat valamivel enyhébben adóztassák, mint a szocdemek. Sajnos azonban a szocdemek is azt képzelik, hogy az 1 főre jutó és euro-ban kifejezett GDP-vel kell mérni azt, hogy mennyire jó a helyzet, és egy részük még avval is egyetért, hogy inkább a fogyasztást kell adóztatni, és kevésbé a jövedelmet. 

A liberális -- szocdem ellentéthez hasonló, de sokkal élesebb az, ami a libertáriusok és a kommunalisták között feszül. Az előbbiek nemcsak a szexuális kisebbségek ügyében támogatnak minden szarságot, de nincs kifogásuk a gamblinggel szemben sem. Amit üldöznének, azok a csalások. Szélsőséges képviselőik jóval kevesebb adót szednének be, mint most, ennek fejében viszont fizetni kéne sok mindenért, amiért most nem. A kommunalista pont az ellenkezője, jelentősen növelné az összadóterhelés arányát a GDP-ben, sok dolog lenne ingyen, és előírná az Egyedül Helyes Vallást, továbbá ízlésbeli kérdésekben is túlságosan támogatna bizonyos dolgokat. Én meg azt mondom, hogy lehet olyan ország, ahol az összadóterhelés már most is elég magas, de nem is ez a lényeg, hanem szerintem úgy kéne megtervezni az adórendszert, hogy előbb összeírják, hogy mennyi kiadásra lenne szükség, majd ezt szétosztják az adófizetők között az általam javasolt, végletekig leegyszerűsített adórendszerben. A nyugdíjak és az egészségügyi kiadások, meg az FNA éppen olyan kiadások, mint a többi. Csak a jövedelmet kell adóztatni, a fogyasztást nem.

Sajnos sehol nem fogják ezt csinálni belátható időn belül. Visszatérve a DK esélyeihez, ha hihetően fogják azt harsogni, hogy fizessenek a gazdagok, és ebből a célból egy ezt valamennyire tükröző, realisztikusnak tűnő adórendszer javaslatával állnak elő, akkor később lehet esélyük. Az USE (United States of Europe) jelszavával pedig már a 8 hónap és 8 nap múlva következő EP-választáson is viszonylag jól szerepelhetnek. Éppen 1 nappal ezután fogom én elérni a nyugdíj-korhatárt.  

A bejegyzés trackback címe:

https://mgyz.blog.hu/api/trackback/id/tr218225411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zoltán 1 Magyar 2024.03.11. 13:18:36

Nemrég olvastam, hogy egy kb. 1 éve készült nemzetközi fölmérésben, amit sok országban végeztek, Márki-Zay rekord alacsony támogatottságúnak és magas elutasítottságúnak bizonyult, közé és Dobrev közé pedig csak egy külföldi fért be. Kíváncsi vagyok, hogy most a kegyelmi botrány után ez hogy fog alakulni. A Republikon Márki-Zay pártját most 0 %-ra (!) mérte a pártválasztók között, míg a DK-t 17 %-ra, a Fideszt 37 %-ra. Hogy Magyar Péter ezután alakítandó pártjának mennyi babér terem akár évek múlva is, az nagyon kétséges. Ő persze az új Petőfiként a legszívesebben forradalmat robbantana ki már most, amiben én maximálisan támogatom, de nem látok rá esélyt.
süti beállítások módosítása