Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

sok téma

sok téma

Most nekem hiszel, vagy a szemednek?

2024. március 26. - Zoltán 1 Magyar

A régi viccben evvel próbálja a rajtakapott megcsaló mentegetni magát. Ahogyan az várható volt, az ügyészség és más érintettek erre hajazó módon reagáltak Magyar Péter hangfelvételére. Bevallom, hogy elsőre én is bevettem Varga Judit reakcióját, de miután Magyar Péter viszonylag ügyesen bizonygatta, hogy miért nem igaz abból szinte semmi, elbizonytalanodtam. Az ügyészség ama reakciója, hogy fizikailag is lehetetlen az, amiről Varga Judit a hangfelvételen beszél, tehát hogy valakik kihúzattak bizonyos dolgokat a nyomozati iratokból, és még többet akartak kihúzatni, méghozzá Polt Péter is támogatta ebben őket, komolyabb figyelmet érdemel. Az ügyészség arra hivatkozik, hogy más szerveknél is megvoltak ezek az iratok. No de ezekben a szervekben is jó eséllyel dolgozhatnak olyan szarháziak, akik Polthoz hasonlóan lojálisak a kormányhoz és különösen Orbán Viktorhoz.

A jelen esetben az ügyészségnek kötelessége vizsgálni, hogy a Varga Judit által a hangfelvételen mondottak, továbbá egyébként is Magyar Péter bármely olyan állítása, ami akár ismert, akár ismeretlen személyek bűnpártolási cselekményeiről szól, igazak-e, még akkor is, ha szerintük ezeket Varga Judit nem tudhatta vagy rosszul tudta. Az már egy ravasz kérdés, hogy ha ezeknek akár csak egy része is igaz, akkor kiket kell elmarasztalni följelentés elmulasztása miatt, mert úgy tudom, hogy ez csak azokra áll meg, akik tényleg tudtak róla, nem csak hallották valakitől vagy föltételezték. Ilyenek pedig különösen Rogán és Polt, meg az eljáró ügyész, de ezek mindegyike éppen a szóban forgó bűnpártolást valósította meg, amit föl kellett volna jelenteni. Nem világos, hogy egy ilyen összetartó bűnbandára hogyan lehet rábizonyítani bármit is, amikor még nyomozni sem hajlandóak rossz esetben. De éppen ez a sérthetetlenségük együtt avval, hogy sokak szerint választások útján sem válthatóak le, mert a propagandájukkal elég sok szavazót elbolondítanak, kezdi túlfeszíteni a húrt, és esetleg forradalmi helyzet alakul ki. Amit Bottoni mond, hogy előrehaladtunk a putyinizálódás útján, még nem áll fönn, és szerintem nem is fog, de éppen elég baj az is, ha olyan lesz a '26-os választás eredménye, mint ahogyan most próbálják egyesek megjósolni. Magyar Péter látszólag abban bízik, hogy mind a most fideszes, mind a most ellenzéki szavazók, mind pedig azok közül, akik most nem szavaznának, sokakat meg tud nyerni addigra, és ugyanebben bízik többek között Bottoni is. A pontos arányoktól függ, hogy ez csak arra lesz elég, hogy legalább ne legyen a Fidesznek 2/3-a, koalícióba kényszeríthető a Fidesz, vagy ellenzékbe szorul, később pedig esetleg jelentéktelenné válik. Egyesek már most NER 2-nek csúfolják azt, ami Magyar Péter esetleges vezérletével majd kialakul. Most azonban még csak ott tartunk, hogy Magyar Péter népszerűsége is elolvadhat igen hamar is.

Az, hogy Magyar Péter nem egy makulátlan figura, már abból is egyértelmű, hogy febr. 10 előtt egy ilyen, most éppen általa is maffiaállamnak nevezett rendszerbe ilyen jól beilleszkedett, meg abból is, hogy egyáltalán elvált, de még inkább abból, hogy annak idején elvett egy olyan nőt meg barátkozott olyan fiatalemberekkel, akikből később a rendszer oszlopos tagjai lettek. Hogy egy kiállhatatlan nárcisztikus figura lenne, arról ugyan Varga Judit és mások is meséltek, köztük olyanok is, akik szavahihetőnek tűntek, ennek ellenére ez egyrészt nem biztos, másrészt a legkevésbé sem akadályozná őt abban, hogy egy jó népvezér legyen, föltéve, hogy a követői elhiszik, hogy jobb lesz alatta a GDP, rövidebbek a várólisták, jobb az oktatás, stb.  

A bejegyzés trackback címe:

https://mgyz.blog.hu/api/trackback/id/tr2918364337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása