Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

sok téma

sok téma

Establishment-ellenesség

2024. március 16. - Zoltán 1 Magyar

Ez sokkal több, mint a "se Orbánt, se Gyurcsányt", de még annál is, aki az összes eddigi pártot ellenzi, még a Kutyapártot is. Ha teljesen végigvinnénk a dolog logikáját, ahhoz az anarchizmushoz jutnánk, amely szerint sem adózás, sem hivatalok, sem honvédség vagy rendőrség nem kell, és persze így bíróságok és börtönök sem. Mivel ehhez sehol a világon nem fognak közeledni sem mostanában, sem az akár távoli jövőben, ennek nincs jelentősége akkor sem, ha sokak titkolt vágya ez.

Hogy pontosan hová is tegyük Magyar Pétert, aki éppen ma lett 43 éves, arra szerintem a legjobb fogódzó az a mondása, miszerint "nem ígérek örök életet és ingyen sört (mint a Kutyapárt), de vért, verítéket és könnyeket sem" (mint Churchill nyomdokain Márki-Zay). Az utóbbival kapcsolatban arra figyeljünk föl, hogy amíg Churchill a nácik támadása közepette teljes joggal vázolt föl egy ilyen siralmas jövőt, addig Márki-Zaynak semmibe sem került volna, ha ő is a gazdagok, jómódúak, de még a derékhad fokozott megadóztatásából is ígérte volna fölfejleszteni az összes közszolgáltatást, meg kiemelni a szegényeket a nyomorból. Az részletkérdés, hogy a pénzért nem dolgozókat zsíros álláshoz juttatjuk, vagy magas segélyhez ill. nyugdíjhoz. Továbbá ha egy közös kasszán lévő család 1 tagjának elég magas a jövedelme, akkor a többi tag már nyugodtan dolgozhat ingyen. Az oroszok támadása ugyan még messze van a világháborútól, de az, ahogyan fegyverkezésre költünk világszerte, már érezhetően visszafogja, hogy építsünk és gyógyítsunk.

Azt helyesen állapították meg többen, hogy Magyar Péter úgy akarja a 3. erőt kiépíteni, hogy a követelései megegyeznek a 2. erőével. De tovább megyek: az 1. erő, vagyis Orbánék is tagadják, hogy ők korruptak lennének, meg azt is, hogy a közmédia elfogult lenne, továbbá ők elmondásuk szerint éjt nappallá téve dolgoznak a közszolgáltatások fejlesztésén is, meg a honvédelmen meg a bűnözők üldözésén is. A probléma az, hogy Orbán nyilvánvalóan hazudik mindezekben az ügyekben, míg Dobrev Kláráról a lakosság kb. 70 %-a gondolja így, Orbánról meg csak talán az 55 %-a. Ezek egy része szerint azonban még mindig ő a kisebbik rossz. Amit az emberek igazán akarnak, hogy sokkal kevesebb legyen az állam bevétele, sokkal több a kiadása, és még kevésbé legyen eladósodva is, sokkal lehetetlenebb, mint az örök élet. Sajnos Magyar Péter kb. ugyanolyan nagyvonalúsággal kerüli meg ezt a problémát, mint Kovács Gergő. Még Kunhalmiék is csökkentenék az állam bevételeit. Senki sem hajlandó felnőttnek tekinteni a választópolgárokat, de szerintem ezen a szitán már a gyerekek is átlátnak.       

A bejegyzés trackback címe:

https://mgyz.blog.hu/api/trackback/id/tr6618355237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása