Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

sok téma

sok téma

Erőszak

2024. február 08. - Zoltán 1 Magyar

Én azt szeretném, ahogyan erről már többször is írtam, hogy a gonosztevőket még az előtt öljék meg, hogy elkövetnék az első rémtettüket. Világos azonban, hogy ez soha sem volt, és soha nem is lesz így, hiszen nem lehet mindig előre tudni, hogy ki mit fog csinálni. További probléma, hogy mi a "rémtett" definíciója. Pl. a mostani magyar rendszer két legsúlyosabb jelensége a kórházi várólisták és az, hogy a legkülönbözőbb szakmákban nincs elég szakember azért, mert a legjobbak egy része Ny-ra távozott. De rokon probléma az "unokák nélküli ország" is, ami engem és a sógoromat is érint. Sőt a már elhunyt apósom 10 dédunokája közül csak 2 él itt. No most ezeket a problémákat nem lehet csupán Orbán Viktor nyakába varrni, más miniszterelnökök alatt is ugyanebbe az irányba haladtunk. Orbán is nagyon örülne, ha ezekben bármilyen enyhülést sikerülne elérni. Vona Gábor pedig az unokák visszacsábítását ígéri. No most én azt mondom, hogy hiába Szanyi Tibor ajánlata volt a legjobb '22-ben, csak olyan pártszövetségre érdemes szavazni, aminek legalább minimális esélye van a kormányra kerülésre a közvéleménykutatók mérései alapján. Ha pedig '26-ban egyedül a Fidesz-KDNP-nek lesz ilyen esélye, akkor bojkottálni kell a választást. Más a helyzet az EP-választással, itt a Kutyapártot ajánlom, ők sokkal hitelesebben képviselik a "se Orbánt, se Gyurcsányt" vonalat, mint teszem azt a Momentum vagy a Mi Hazánk.

Rokonszenves ugyan Swiftnek a minden háborút elutasító pacifista álláspontja, de még én is tisztelem többek között Caesart, Szt. Istvánt, III. Bélát és Napóleont is, Nagy Sándort, Mátyás királyt és Lenint pedig még szeretem is, meg a polgárháborús uszító Petőfit is. A mai magyar helyzetben szerintem forradalomra van szükség, de megítélésem szerint jelenleg nincs forradalmi helyzet. Ennek az az oka, hogy még akik komolyan azt hiszik, hogy mondjuk Dobrev alatt rövidebbek lennének a várólisták, vagy a piaci viszonyok jobban érvényesülnének a közszférában is, mint most -- utóbbi szerintem is várható lenne --, azok nagy része is fél nem csak az esetleges utcai harcoktól, de még attól is, hogy a hivatalnokok vagy a rendőrök sztrájkja buktassa meg a rendszert.

Általában a Fidesz médiafölényét okolják azért, hogy ilyen sokan "más mozit néznek". Én ennél mélyebb okokat vélek fölfedezni. Különösen arra figyeljünk föl, hogy az USA-EU páros és az oroszok közti kommunikációs háborúban mindkét fél gátlástalanul hazudik, mégis az oroszoknak van kevésbé igazuk. Az is igaz, hogy még a hadvezérekénél is nagyobb a felelősségük a prófétáknak, akikre ezek a hadvezérek hivatkoznak. Ez Mohamedre ugyanúgy vonatkozik, mint a Jézust valószínűleg kitaláló Pál apostolra. Szerencsére Robespierre már a "Legfőbb Lényt" állította mind Jézus, mind pedig Jehova helyébe, de ez is butaság, ilyen sem létezett, amíg az emberek létre nem hozták a semmiből. Napóleon viszont visszaállította Jézus tekintélyét, de ugyanakkor legális lett az ateizmus is. A de Sade féle ideológiát (legyünk bátran gonoszok és kegyetlenek) viszont még a nácik vagy a Hamász sem vállalta föl tiszta formában, hanem csak az ellenségnek kikiáltott embercsoportok vonatkozásában. Érdekes, hogy mindkettő idesorolta a zsidókat, holott a muszlim vallás, de még a német ateizmus is a zsidók közvetítésével származik az ókori görögöktől.

Mivel az emberiség akár ki is halhat attól, amiket művel, egyáltalán nem butaság a Csíkszentmihályi által is propagált autonóm személyiség, akinek úgymond igaza lehet a teljes rajta kívüli emberiséggel szemben is. Ilyen azonban nem létezik, bármilyen furcsa dolgokat is beszéljen valaki, lesznek néhányan, akik egyetértenek vele, más kérdés, hogy ezeket lehetetlen az interneten föllelni. Az egyedül helyes vallás 3. pillére továbbra is a realizmus. Sőt ha 1 valószínűség helyett csak elég nagy valószínűséggel érzed azt, hogy valamit nem érhetsz el, már akkor is könnyű szívvel le kell mondanod róla, és reális célt kitűzni.    

A bejegyzés trackback címe:

https://mgyz.blog.hu/api/trackback/id/tr3818321177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása