Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

sok téma

sok téma

Túlreagálták

2024. február 23. - Zoltán 1 Magyar

Mármint Orbánék a kegyelmi botrányt. Az ősbűnt azonban akkor követték el több (vagy sok?) ezer éve az őseink, amikor föltalálták azt, hogy a gyerekek ne szexeljenek, meg a homofóbiát. Mindenesetre az ókori zsidók már mindkettőt csúcsra járatták, míg a rómaiak nem. A zsidóknál még a férfiak masztizása is halálos bűn volt, mivel sokasodni akartak, így nem szabadott elpocsékolni a spermát. Ugyanevvel a logikával elvileg hüvelybe se dughattak olyan nőt, akinek éppen akkor nem volt esélye a teherbe esésre, de idáig már nem forszírozták ezt a dolgot. Ez azért is nagyon furcsa, mert a jómódúak túlnépesedése már akkor is probléma volt.

Én eredetileg 3 gyereket akartam, akik mondjuk 20 és 27 éves korom között születtek volna, de Gabikám csak 2-t vállalt, akik közül Ági pontosan 30 évvel fiatalabb nálam, Vili pedig kb. 35 év és 1 hónappal. Ha a 3 gyerekünk is ugyanúgy 20 és 27 éves kor között produkált volna unokákat, akkor most 9 unokánk lenne kb. 11 és 25 év közti életkorban, és így lennének már dédunokáink is. A valóságban egyelőre 1 unokánk van, Alma, aki a költészet napján lesz másfél éves. Várható a jövőben még egy unoka Ágitól, de Vilitől nem, mert a neje, Kata egyáltalán nem akar gyereket. Ez ugyan még változhat, de nem sok esélyt adok neki. Így a Magyar családnév csak az öcsém bizonyos unokáiban fog fönnmaradni. Amúgy persze most Magyar Péter (sz. 1981 márc. 16) egy híres ilyen nevű ember, míg Magyar Bálint (sz. 1952 nov. 15) és a lólengő Magyar Zoltán (sz. 1953 dec. 13) már régóta híres, egyik sem rokonunk.

Azt állítom, hogy a Fidesz olcsóbban is megúszhatta volna ezt a kegyelmi botrányt. Hivatkozhattak volna arra, hogy a keresztényeknek igenis feladata megbocsátani a bűnösöknek. Egyébként evvel a logikával Lev Tolsztojt kéne követni, és ad abszurdum nem büntetni senkit, akármit is követett el. Ez persze baj lenne, de ebből valójában csak annyi következik, hogy a kereszténység bizonyos tanait el kell vetni, bizonyos másikakat viszont továbbra is érdemes követni. A túlreagálással éppen hogy csökkentették a Fidesz tábor önbizalmát, de az összetartását nem. Az, hogy nemcsak maga Orbán, de az összes híve is (milliók) rendkívül képmutató, eddig is nyilvánvaló volt, a mostani föllépésük ezen már nem tud rontani. Az ellenzék viszont most hasonlóan képmutatónak bizonyult, ami nagy baj.

Az igazi világprobléma az az atomizálódottság, ami miatt senki sem bízik a számára idegenekben, és némelyek még a családtagjaikban sem, és az internetes csalások terjedésével ez egyre indokoltabb lesz. Másfelől mégis kénytelenek vagyunk idegenekben is megbízni bizonyos esetekben, a sima vásárlástól az orvoshoz, rendőrhöz, ügyvédhez fordulásig és több más esetben is. Azt pedig, hogy mik történtek a világban, csak a TV-ből, az újságokból és a social médiából tudhatjuk meg, így ha egy álhírt eddig megbízhatónak vélt újság hoz le, és formailag sem különbözik az igazi hírtől, akkor mindenki el fogja hinni.

Azt olvastam, hogy az ún. gyerekpornó túl könnyű hozzáférhetősége miatt az embereknek már a 20-25 %-a lett kíváncsi rá világszerte. Az, hogy még az elképzelt, pl. rajzfilmes vagy deep fake-es gyerekpornót is üldözik, már abba az irányba mutat, hogy egyáltalán ne lehessen mutatni sem emberek közti konfliktusokat, sem természeti csapásokat, fiktíveket sem. Szerencsére maga a művészet ennek a logikának az ellenkezőjét követi, és persze nagy szükség van dokumentumfilmekre meg írott tudósításokra is.

Pont a másokat önbíráskodással fenyegetéssel ijesztgető embereket kéne nagyon kínos módon nyilvánosan megölni abban az esetben, ha eleve nem rossz dolog az, amit ők gonoszságukban bűnnek kiáltanak ki. Ha azonban ezek a szarháziak túl sokan vannak, és a hatalommal bírók is nekik udvarolnak, akkor nem lehet megszabadulni tőlük.

Nekem már attól a szótól is, hogy "hatóság", mondhatni kinyílik a bicska a zsebemben. Mint már máskor is írtam, a törvényeket gonosz képviselők hozzák, akiket hülyék választottak meg. Nagyobb baj, hogy még a szokásjog sincs rendben. Ugyanakkor én is rendőrért, vagy rosszabb esetben honvédségért fogok kiáltani, ha megtámadnak akár számomra idegeneket is. De ha éppen a szövetségeseink, pl. Biden elnök intézkedik olyat, amit rossznak tartok, attól még mindig nem szabad szakítani velük.

Amit az izraeli hadsereg művel Gázában, az borzasztó. De sajnos a palesztinoktól így sem lehet megszabadulni, pláne nem a világ muszlimjaitól. Azt viszont talán el lehet érni majd egyszer, hogy ezek a muszlimok ne vágyjanak arra, hogy Izrael megszűnjön.       

A bejegyzés trackback címe:

https://mgyz.blog.hu/api/trackback/id/tr7918337531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása