Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

sok téma

sok téma

Kik a beteg lelkűek?

2024. március 01. - Zoltán 1 Magyar

Az ún. online tér hátrányait elemezgető könyvet olvastam: Mary Aiken: Cyber-csapda. A szerzőnek sok mindenben igaza van, de egyáltalán nincs abban, hogy a pedofíliát (vagyis a serdületlen gyerekekhez való erotikus vonzódást) súlyos mentális betegségnek tartja, aki pedig akár csak 18 év alattiakról készült erotikus képeket nézeget, vagy pláne 18 év alatti prostiknak a kuncsaftja, azokat gonosztevőknek tekinti. Az világos, hogy ezek a legkevésbé sem pedofilok a fönti értelemben, mármint akkor, ha ezeknek a 18 év alatti kész nőknek már kinőtt a mellük, de még fiú-prostik esetében sem OK, hogy miért kéne gyereknek tartanunk egy nagy kajla potens kamaszt. A fő baj az, hogy éppen a fősodor tagjait, vagyis ami az ún. normalitás definíciója, kell nagyon betegnek bélyegeznünk.

Az online tér kétségtelenül fölerősíti az impulzív viselkedést. Ez több tényezőből táplálkozik, amik közül az egyik a vélt anonimitás akkor, ha hamis adatokkal regisztrál valaki valahová. "Az internet nem felejt" jelensége különösen akkor hátrányos, ha valaki hiába töröl általa feltöltött képeket, mert addigra már sokan elmentették. Persze ez csak akkor érdekes, ha valamilyen értelemben kompromittálóak azok a képek vagy video-k. Érdekes módon a csak szöveges anyagok viszont csak kivételes esetekben ugorják meg a közönség ingerküszöbét.

A korhatárokkal való baromkodásról nekem mindig az a vicc jut az eszembe, hogy a South Park semmilyen életkorú nézőnek nem ajánlott. Az ugyan igaz, hogy a nagyon kis gyerekek még sok mindent nem értenek, amit a nagyobbacskák már igen, továbbá manapság nemcsak az átlagos huszonévesek, de sok középkorú és öreg is nagyon éretlen, de a helyes megoldás mégis az lenne, ha sehol nem lenne semmilyen korhatár, pl. a Facebook-ra regisztrálásnál sem. A dohányzást a felnőtteknek is be kéne tiltani, sőt nem termeszteni dohányt, bizonyos drogokat, köztük a mértékletes alkoholfogyasztást viszont a gyerekeknek is engedni kéne. A választói korhatárt le lehetne vinni 16, sőt 14 évre, viszont a választhatóságé maradjon 18 év. Az, hogy köztársasági elnök csak 35 fölött lehet valaki, rendben van, az viszont nem, hogy a régi elnököket halálukig királyi módon eltartjuk.

A net egyik nagy előnye éppen az, hogy végre mindenki a sutba vághatja azt, hogy nem szabadna enni a Tudás Fájáról. A legnagyobb hátrány pedig, hogy nem csak átlátszó, hanem ravaszabb módokon is igyekeznek becsapni bennünket. Az viszont, hogy egy szándék aljas gonosz-e, nem olyan kérdés, mint hogy vannak-e istenek vagy éppen zombik, és nem is szavazással kell eldönteni. Viszont hiába van nekem igazam pl. abban, hogy bizonyos jelenleg üldözött tényállásokat egyáltalán nem szabadna üldözni, bizonyos másokat pedig sokkal enyhébben kéne, mint most, ha nem hallgatnak rám, és ugyanúgy, sőt még jobban üldözik ezeket. Én sajnos még a nagyon messze és nagyon régen, akár több ezer éve elkövetett igazságtalanságokat sem tudom elég könnyedén venni.        

A bejegyzés trackback címe:

https://mgyz.blog.hu/api/trackback/id/tr6018343495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása