Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

sok téma

sok téma

Fölmérések

2024. május 02. - Zoltán 1 Magyar

Különféle közvélemény-kutatók jelentősen eltérő eredményekre jutottak. Azt pedig többen is pedzegetik, hogy a válaszolók egy része összevissza hazudozik, így még a jelenlegi állapot sem mérhető föl, miközben ez változni fog. Az egyik fontos probléma, hogy azok közül, akik azt ígérik, hogy biztosan elmennek szavazni, hányan fogják mégis kihagyni ezt a választást. Mindenesetre ha a Fidesz-KDNP-re szavazókat vesszük Orbán híveinek, míg a DK-MSZP-Párbeszéd-re szavazókat Gyurcsányénak, akkor a biztos pártválasztók között a "se Orbán, se Gyurcsány" vonalnak Závecznél 41 %-a, viszont a Mediánnál 46 %-a lett, de amíg Závecznél Orbán 33 % és Gyurcsány 26 %, addig a Mediánnál Orbán 45 % és Gyurcsány mindössze 9 %. Az Iránytű főleg abban tér el az összes többitől, hogy náluk extrém sok a nem szavaz, nem tudja vagy nem válaszol együtt. Első közelítésben Magyar Péter egyrészt a "se Orbán, se Gyurcsány", de valaki más igen érzelműeket, másrészt az eddig nem szavazókat célozta meg, de ugyanakkor Orbán és Gyurcsány híveit is szeretné magához vonzani.

Avval elég sokan tisztában vannak, hogy egy ilyen választáson valóban bárkire szavazhatnak, aki fönn van a szavazólapon, és annak sincs akadálya, hogy a különböző kategóriákban egészen más, egymással akár éles ellentétben álló pártok által támogatott emberekre. Sokan pedig azt is tudják, hogy amíg az EP választáson és a fővárosi és megyei listákon csupán a túl keveset szerző pártokra és pártszövetségekre adott szavazatok "vesznek el", addig a többinél minden, nem a győztesre leadott is. Továbbra is az a probléma, hogy azt tudod-e befolyásolni, hogy mit akarjál.   

A bejegyzés trackback címe:

https://mgyz.blog.hu/api/trackback/id/tr3318395337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása