Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

sok téma

sok téma

Gender

2024. május 17. - Zoltán 1 Magyar

Magyarul 'társadalmi nem', de ezt a túl hosszú kifejezést szinte senki nem használja. Ennek alig van köze az interszexuálisokhoz, akik vagy genetikusan se nem fiúk, se nem lányok, tehát az XY vagy XX kromoszómapár helyett valami más (pl. XYY vagy XXY) van, vagy mondjuk heréi és petefészkei is vannak, vagy egyik sincs, esetleg valamelyik jobban kifejlett, mint a másik, vagy a méhével és a fütyijével vannak hasonló problémák. Ezek a torzszülöttek nagyon kevesen vannak, nem túl régen rutinszerűen lánnyá operálták őket, azelőtt meg feltehetően észre sem vették. Van még az olyan furcsaság, amire példa Caster Semenya. Ő külsőleg nő, de genetikusan férfi, XY kromoszómája van. Az ellenkező neművé átoperálást kívánó emberek egy teljesen más társaság, ők fiúnak vagy lánynak születtek, és teljesen neveltetési okokból nem akarnak úgy maradni. Régebben sokkal kevesebb ilyen volt, különösen a fiúvá operálás divatja futott föl újabban bizonyos országokban. A múlt század elején pedig még nem volt orvosilag lehetséges. Megint más az, ha egy férfit vagy fiút csak kiherélnek, esetleg a pöcsét vagy annak egy részét vágják le vagy veszti el balesetben, vagy éppen a pöcsét és a heréit is eltávolítják, netán kívánságára. Ezekben az esetekben utána már nem lesz teljes értékű férfi, de ugyanakkor semennyire sem lesz nő. Nők esetében akár a melleinek, akár a kis- és nagyajkainak, csiklójának, hüvelyének, méhének vagy petefészkének bármilyen sérülése vagy betegsége állítható evvel párhuzamba. A transzvesztiták viszont simán férfiak vagy -- jóval ritkábban -- nők, de nem mindegy, hogy az ellenkező neműnek adja ki magát, vagy ez csak egy szórakoztatóipari mutatvány, a színészet egy válfaja. Megint más az, aki privátban csinál ilyesmit vagy azért, mert erre gerjed, vagy éppen nem akar gerjedni, hanem vagy szórakoztatónak találja, vagy a partnerét vagy partnereit akarja evvel jobb kedvre deríteni.

A gender lényege teljesen más, mint a föntiek. Mind a 6 civilizációban régebben a lányokat a felebarátaikat is szeretőknek, gondoskodónak, kedvesnek és türelmesnek próbálták nevelni, míg a fiúkat inkább harciasnak, de nem mindegy, hogy a rokonain kívül mindenkit gyűlöl, esetleg még a rokonait is, vagy milyen tág azoknak a köre, akiket mégiscsak szeret. De még ha közömbös is valakinek egy másik ember, vagy éppen még rosszat is akar neki, még abból sem következik, hogy meg is támadja, akár csak szavakkal is. Ha a lányokat és fiúkat ma is sikerülne ilyenre nevelni, akkor egyértelműen a nők jobbak lennének a férfiaknál, de éppen kevésbé lennének valóak a politikába, mivel az a versengésről szól, sőt a nagy RT-k vezetőinek sem, mert az meg arról, hogy minél magasabb osztalékot biztosítsanak a kisrészvényeseiknek a fogyasztóik és a dolgozóik kárára.

Vannak még teljesen más dimenziók. A nők által elérhető maximális életkor is, meg a halálozáskori átlagos életkoruk is valamivel magasabb, mint a férfiaké. Ettől még egy nő is meghalhat középkorúként, fiatalon, de még gyerekként is, néhány férfi meg megéri a 100 évet, jóval kevesebben még a 110-et is. Hogy a nőknek ez az előnye mennyiben genetikus, és mennyiben a neveltetés okozza, azt nem sejtjük.

A nők átlagosan jobbak verbálisan, állítólag azért, mert több az összeköttetés a féltekéik között. A férfiaknak viszont átlagosan jobb a térbeli tájékozódó képessége, erről azt hiszik, hogy azért, mert az őskorban ők vadásztak. Akárhogy is, de evvel a képességgel föltehetően összefügg, hogy a híres festők között alig van nő.

Az bizonyos értelemben a férfiak egy részének az előnye a nőkkel szemben, hogy magas korban is nemzőképesek maradnak, és ez tisztán genetikus jelenség, mármint a nőkhöz viszonyítva, az impotens öreg és középkorú pasikhoz képest ez az eltérés feltehetően főleg a neveltetésből adódik.

Az, hogy a férfiak átlagosan nagyobbak és erősebbek a nőknél, továbbá a fiatalok és középkorúak erősebbek és tapasztaltabbak is a gyerekeknél, és erősebbek a roskatag öregeknél, nyilván előnyük az említetteknek, de nem szabad hagyni, hogy az erősebbek bántsák a gyöngébbeket, kivéve, ha gonosztevőket, amilyen a háborús ellenség is, kell megfékezni.

Az, amikor valakire azt mondják, hogy "van vér a pucájában" vagy "tökös csávó", egyáltalán nem azt jelenti, hogy potens, hanem azt, hogy bátor és magabiztos, így a gender szemlélet jó példája. Ezek a tulajdonságok nagyon pozitívak, viszont a halálmegvető bátorság Petőfi módjára már negatív kéne, hogy legyen a mai világban.

A non-binárist a legtöbben szitokszóként használják, miközben fogalmuk sincs, hogy mit jelent. Nos, nem azt jelenti, aki nem tudja magáról, hogy fiú-e, vagy lány, hanem akinek vagy férfi létére legalább annyi összeköttetés van a féltekéi között, mint egy átlagos nőnek, és ugyanakkor jó a térbeli tájékozódó képessége is, vagy nőként ilyen. Így éppen tökéletesebbek ezek, mint a férfias férfiak és a nőies nők. Sőt még simábban ilyen emberekre lenne szükség, mint ahogyan azt mondhatjuk, hogy a pánszexuális a legfejlettebb beállítottság.

A melegség és leszbikusság nem föltétlenül jár együtt avval, hogy valamelyik fél valamilyen értelemben az ellenkező nemű szerepébe bújik, de elég gyakran igen. Ezen belül viszont az is gyakori, hogy fölváltva teszik ezt. Ez járhat avval, hogy switch-ek a jó bdsm értelmében, de avval is, hogy a homoszexuálison belül vanilla-nak számítanak, vagyis egyenrangúnak érzik magukat, simogatják egymást és kölcsönösen hízelegnek egymásnak. Ettől függetlenül a monogámia náluk is ördögtől való, mégis divatos és elterjedt. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mgyz.blog.hu/api/trackback/id/tr9718406901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zoltán 1 Magyar 2024.08.12. 10:44:08

Imane Khelif ügye is idetartozik. Azt vegyük észre, hogy ezek az XY kromoszómás női élsportolók mennyivel gyöngébbek, mint a megfelelő férfi élsportolók. Ugyanakkor a makulátlanul női élsportolók minden sportágban sokkal erősebbek, mint a férfi "tömegsportolók", még sakkban és bridzsben is. Valójában minden versenyben, de a leginkább éppen a piaci versenyben éppen hogy engedjük, hogy úgy a genetikus, mint a neveltetésből származó előnyeit mindenki kamatoztathassa. Furán lóg ki ebből a női sport. Az pedig, hogy most már nemcsak női súlyemelés és ökölvívás, de még női birkózás is van, különösen visszás. De mivel már polgárjogot nyertek ezek, áldásom rájuk.

A legrégebb óta fönnálló világcsúcsot Kratochvilova futotta 800 m-en. Ő izmosabb volt, mint akár a férfi ökölvívók, a világcsúcsa mégis messze elmarad Coe férfi csúcsától, amit azóta már kissé megjavított David Rudisha.
süti beállítások módosítása