Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

sok téma

sok téma

Befolyásolás és jóslás

2024. május 24. - Zoltán 1 Magyar

Régi problémája a filozófusoknak, hogy csak leírni akarjuk a valóságot vagy megpróbáljuk azt jobbá tenni. De általánosabban az emberek, sőt az állatok bármely cselekvésénél is fölmerül, hogy minek csinálja, mit akar vele elérni. Én azt elég jól tudom, hogy az emberiség bizonyos problémáit hogyan lehetne hamar megoldani, mit kéne pl. az orosz, az izraeli vagy éppen a magyar kormánynak tennie ehhez. Ha pedig a szokások változnának az összes civilizációban olyanra, ami szerintem sokkal jobb lenne, akkor sokkal előrébb tartanánk. De bármilyen meggyőzően adom is elő, hogy mit kéne csinálnotok, ha csak nagyon kevesen értesülnek erről, és ők sem terjesztik tovább az igét, akkor nem tudom érdemben befolyásolni a világot.

A valóság leírásán belül van először is annak az összegyűjtése, hogy eddig mik történtek, ami természetesen csak kis töredéke lehet az összes eseménynek, majd ezek között ún. mintázatok keresése, végül a jövőre vonatkozó előrejelzések ill. jóslások. Én ki vagyok éhezve az igazi szakértőkre, szemben a különféle hozzá nem értő állítólagos szakértőkkel. Más volt a probléma avval az illetővel, akit a verőcei hajóbalesetről kérdeztek az ATV-ben. Nyilván arra lett volna kíváncsi mindenki, hogy tudjuk-e már azt, és honnan, hogy a motorcsónakot nagy sebességgel vezette-e neki részegen a szállodahajónak a vezetője. Ehelyett a teljes beszélgetés arról szólt, hogy hogyan érheti azt el egy motorcsónakos, hogy éjjel is észrevegyék őt a nagy hajókat vezető személyek. Ez is érdekes, de a többeket érdeklő kérdés azért nem került elő, mert ez a szakértő nem ahhoz értett, hogy a szétszakadt motorcsónak és a nagy hajón látható sérülés látványából meg abból, hogy buliból tartottak haza, következik-e a fönti. Azt viszont azóta megtudtam, hogy az utasok hallották a csattanást. Nyilván az egyetlen túlélőtől lehetne a legtöbbet megtudni, föltéve, hogy emlékszik rá és igazat mond.

Viszonylag nagy jelentősége lenne annak, hogy az USA-ban nov. 5-én kit választanak, és magyar szempontból annak is, hogy a következő országgyűlési választásoknak mi lesz az eredménye. Elmondható, hogy Rajnai Gergely komolyabb szakértő, mint a többi. Evvel együtt én többek elemzéseibe is belehallgatok. Maga a közvélemény-kutatás, mint ipar, rendkívül megbízhatatlan, sokkal nagyobb az eltérés a tényleges helyzet és a fölmérések között, mint amit hibahatárként meg szoktak adni. Csakhogy az emberek egy része, mivel nem tudnak beletörődni abba, hogy fogalmunk sincs a közvélemény tényleges megoszlásáról, vagy valamiféle átlagot próbál vonni a különböző intézetek eredményeiből, vagy pláne a neki szimpatikusabb eredményt valószínűbbnek érzi, ezek után pedig ezek az emberek esetleg éppen ennek a hatására változtatják meg, hogy kire akarnak szavazni, vagy éppen el sem mennek.

Én az önkormányzati választás mind a 4 lapján másra fogok szavazni, mint akiket nektek javaslok. Hogy lehet ez? A mag, gyűrű, perem fölbontásban én a gyűrűbe tartozom, de magát ezt a fölbontást nem tartom pontosnak, és az sem mindegy, hogy melyik pártnak vagy személynek a gyűrű-szavazója valaki. Emellett az is célom, hogy akármi is történjék ezen a választáson, akkor se legyek depressziós utána. Trump, de éppen úgy Biden esetleges megválasztására is pedig a világ kénytelen fölkészülni. Ha az EP-választáson a Fidesz mondjuk 45 %-ot ér el, akkor már csalódott leszek, ha 49 %-ot, akkor még inkább. De elégedett akkor sem leszek, ha mondjuk csak 30 %-ot szereznek. Az viszont biztos, hogy Európában azok a pártok, amelyeknek Orbán szurkol, csak minimálisan fognak összeadva erősödni, ha egyáltalán. Az meg szintén egyértelmű, hogy az EU lakosságának elég nagy hányada sokkal orosz-ellenesebb, mint a csonka-magyarok vagy az erdélyiek többsége. Viszont a kormányok nem föltétlenül olyan intézkedéseket hoznak, amik népszerűek a saját tagországukban.

Azt jó lenne megjósolni, hogy a különféle háborúk mikor és hogyan fognak végződni, de erre a szakértők csak nagyon korlátozottan képesek. Szerintem még az USA lakosságának a túlnyomó részének is Trump rosszabb lenne, mint Biden, de nem sokkal.

Én arra számítok, hogy Karácsonyt újraválasztjuk, de ha helyette Vitézy nyer, az ellen sem lesz kifogásom. Ha viszont Szentkirályi futna be, az fájna. Csepelen egy kicsit más a fölállás. Borbély Lénárdot jó polgármesternek tartom, de az országos politika miatt jobbnak tartanám, ha Dukán Andrást választanák. Ha viszont mégis a fideszes Dudás nyerne, az nagyon fájna.

Miklósa Erika majdnem olyan jó operaénekes, mint Rost Andi. De az, hogy most csúnyákat mondott Erika Andira a Magyar Péter melletti kiállása miatt, csupán azért van, mert Miklósa is fideszes. Ez most megbocsáthatatlan, de később föltehetően valamiféle megbékélésre lesz szükség a 3 vagy esetleg még több csoportosulás hívei között.

A bejegyzés trackback címe:

https://mgyz.blog.hu/api/trackback/id/tr8618412727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása