Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

sok téma

sok téma

József Attila mikor lett ilyen híres?

2018. augusztus 18. - Zoltán 1 Magyar

Ítélőmester nemrég azt állította, hogy József Attilát a kutya sem olvasta halála előtt. Nem tudom, honnét szedte ezt, ez nem így volt. Az azonban igaz, hogy csak az 1945-ös szovjet megszállás helyezte J. A-t az őt megillető helyre. Mondhatjuk, hogy jóslata, miszerint "Fölindulnak testvéri tankok szertedübögni rímeit", teljesen megvalósult. Ez annál is furább, mert a sztálinizmust is támadta (nagyon helyesen), fasiszta kommunizmusnak nevezte. Azt megelégedéssel nyugtázom, hogy J. A. tekintélyét a rendszerváltás sem kezdte ki.

Sajnos J. A. a legismertebb példája annak, amikor egy betegnek a pszichiátriai kezelés -- azon belül is a pszichoanalízis -- súlyosbítja az állapotát, olyannyira, hogy öngyilkos lett. Ez viszont sokat lendített azon, hogy még híresebb legyen. Engem ez azért is izgat annyira, mert az én szakmámban is a hírnév a minden. De még jobban igaz ez a politikusokra: Ha egy politikus nincs elég sokat a TV-ben, az "nincs", a választók nagy része nem is hallott róla. Bizonyos esetekben viszont a közismertség sem segít eleget, pl. Gyurcsány Ferenc igazán ismert, de jóval több választót riaszt el, mint ahányat hoz bármely olyan együttműködésnek, amiben részt vesz. Teljesen igazságtalan ez a Gyurcsány-fóbia, ami a lakosság nagy részét jellemzi, de ez van. Nem volt ez mindig így, '06-ban még legyőzte Orbánt. Én egyébként a liberálisokat az ördögtől valónak tartom, így Gyurcsányt sem támogatom, annak ellenére sem, hogy az általam tisztelt Vágó István is DK-s. De mivel (majdnem) minden párt burzsuj párt, azt kell mérlegelni, hogy melyik a kisebbik rossz. Maximálisan egyetértek Heller Ágnessel és Medgyessy Péterrel abban, hogy össze kéne fogni a Fidesz ellen, sőt én tovább megyek, egy anti-Fidesz párt kéne az antifasizmus mintájára. Sajnos most az ellenkező irányba haladunk, az ellenzék választói is egyre megosztottabbak. De attól is tartani kell, hogy ha -- ami egyébként nagyon jó lesz -- végre a normális (vagyis a német) szint közelébe drágul a munkaerő csonka-Magyarországon, és így persze szárnyalni fog a GDP-nk, azt a Fidesz úgy fogja beállítani, hogy neki köszönhető, és így még az egységes anti-Fidesz pártot is legyőzné.

Avval a mondással, miszerint magyar az, akinek fáj Trianon, teljesen egyetértek. Ugyanakkor a "mindent vissza" követelése nem vezet sehová, mert egyetlen nagyhatalom sem támogatja. Viszont az, hogy ma már személyivel is utazhatunk az egykori Osztrák-Magyar Monarchia túlnyomó részére (csak a Vajdaságba, Kárpátaljára és Halicsba nem), sőt Ny-Európába is, nagyon jó. Tkp. Napóleon és Hitler is egyesíteni akarta Európát, az előbbi francia, az utóbbi német vezetés alatt. Nekik nem sikerült. A mostani egyesülésből a keleti szlávok és a Ny-Balkán egy része lóg ki egyelőre. Svájc ugyan nem tagja az EU-nak, de benne van a schengeni rendszerben. Gondolom, hogy a kilépő Anglia is ilyen pozícióra törekszik.

Sajnos a történelemben több birodalmat, köztük a perzsa Achaimenida birodalmat és a Római Birodalmat is az jellemezte, hogy elnyomták a provinciákat. Mi jelenleg is a németek hátsó udvara vagyunk, a többi volt szocialista országgal együtt, kivéve persze a keleti szlávokat meg a közép-ázsiai törököket (ill. a tádzsik nyelv a perzsa rokona), meg a kaukázusi 3 országot, mert ezek még nem jutottak be a német vezetésű EU-ba, ahogyan a szerbek és az albánok, meg a besszarábiai románok ("moldávok") sem. De van még az a gond is, hogy a városok, és különösen a fővárosok igazságtalan előnyben vannak a vidékkel szemben. Én az egyéni meggazdagodást is megakadályoznám megfelelő adórendszerrel. Van ez a mondás, hogy az emberek képesek ésszerűen is eljárni, ha már minden más lehetőséget kimerítettek. A valóság ennél sokkal jobb, de az sajnos igaz, hogy a választópolgárok igen nagy része hülye: a számára és a barátai és ismerősei számára nagyobbik rosszra szavaz.          

A bejegyzés trackback címe:

https://mgyz.blog.hu/api/trackback/id/tr8914187831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása