Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

sok téma

sok téma

Mi a teendő?

2024. április 17. - Zoltán 1 Magyar

Magyar Péter csupán katalizátor. Rajtunk, szavazópolgárokon múlik, hogy hogyan győzzük meg egymást arról, hogy arra az egy pártra szavazzunk, amelyik egyrészt "sem Orbán, sem Gyurcsány", másrészt az ilyenek között a legesélyesebb. Ez sokáig a Kutyapárt volt, most viszont hirtelen Magyar Péter TISZA pártja lett az. Teljesen lényegtelen, hogy Magyar Péter milyen alattomos rossz ember, és még az is másodlagos, hogy milyen szakpolitikai intézkedéseket ígér. Igenis először a DK szavazók közül kell minél többnek átállni hozzá. Azután jönnek a momentumosok és a kutyapártiak. Amikor majd a közvéleménykutatók ezeket kimutatják, akkor fognak az összes többiek, köztük a fideszes kemény mag és a nem megátalkodottan nem szavazók is a fejükhöz kapni, és közülük is nehéz megmondani, hogy hányan átállni Magyar Péterhez. Teljesen lehetséges, hogy az EP választáson a TISZA pártnak több szavazója lesz, mint a Fidesz-KDNP-nek.

Magyar Péter merítési bázisa egyelőre mindenki, aki '26-ban szavazni fog. Természetesen ezek egy számottevő részét semmivel sem lehet kimozdítani a mostani beteges ragaszkodásából mondjuk Orbán, Gyurcsány vagy éppen a Kutyapárt iránt, de nagyon úgy néz ki, hogy jó esetben mégis könnyedén fogjuk lenyomni őket, akár mégis meglehet az a bizonyos 60 % a csonka-magyarok között a TISZA pártnak, ezt pedig az erdélyiek már nem tudják ellensúlyozni. Ami ezután jön, az fájdalmas lesz: Magyar Péternek még nagyobb többsége lesz a parlamentben, mint annak idején Horn Gyula kormányának. Mivel ő is csak a bevételekből és hitelből tud kiadásokat finanszírozni, ki fog derülni, hogy milyen a viszonya a különféle burzsujokhoz, a jómódúakhoz, a középrétegekhez, a szegényekhez és a teljesen másokra utaltakhoz. A kisebb-nagyobb külső hatalmak pedig ugyanolyan önsorsrontóan fognak viselkedni, mint most.

A DK-MSZP-Párbeszéd álbaloldali tömb nem csak elvi alapon fog küzdeni az előrehozott választásokért, hanem azért is, hogy az EU-választásokig megmaradt szavazóiból minél kevesebbet veszítsen. Orbán hívei súlyosan tévednek, ha azt hiszik, hogy Magyar Péter csupán egy újabb Márki-Zay, Jakab Péter vagy Vona Gábor. A Simicskához való hasonlítás végképp félrevisz. Hiába volt Simicska komolyabb figura, a nép messze nem volt olyan elkeseredett, mint most, éppen azért, mert néhány fontos dolog kevésbé volt rossz állapotban, mint most. Az is igaz, hogy nem csak az egyébként nehezen mérhető objektív állapotok számítanak, hanem ezek észlelése, ez pedig erősen függ attól is, hogy az emberek mely része éli meg javulásnak, stagnálásnak ill. romlásnak a nagyon közeli múltban történteket, és akik nem elég nagy javulásnak, azok közül kik hibáztatnak ezért külső hatalmakat.  

A bejegyzés trackback címe:

https://mgyz.blog.hu/api/trackback/id/tr4418383497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása