Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

sok téma

sok téma

A magyar ellenzék mit tehet

2019. június 23. - Zoltán 1 Magyar

Mint már korábban is írtam, az a mondás, miszerint "Ha nem tudod legyőzni őket, akkor állj be közéjük", bizonyos esetekben létparancs, aki nem csinálja, az, ha nem is hal esetleg éhen, de nem jut olyan pozícióba, ahol kifejthetné a tehetségét. Ugyanakkor még a korai Kádár, sőt a Rákosi rendszerben is voltak olyanok, akik a rendszer elleni fönntartásaikat hangoztatva is sokra vitték, közülük is a legtöbbre Kodály. Igaz, hogy ő már akkor öreg volt, és már 1914 előtt is híres lett. Ő még a Horthy rendszerben is érvényesülni tudott annak ellenére, hogy a Tanácsköztársaság idején is exponálta magát. Sokat zaklatták viszont Móricz Zsigmondot, de nem tudták megakadályozni, hogy megírja a remekműveit.

Igazán súlyos helyzet akkor van, amikor egy egész nemzet többsége annyira gonosz, hogy a becsületes embereknek életük árán is harcolniuk kell ellene. Ennek tipikus példája a náci Németország, és bizony a hozzá csatlakozott Horthy, majd Szálasi vezette Magyarország is. De ilyennek minősíthető a Szovjetunió Sztálin és Kína Mao uralma alatt, avval a különbséggel, hogy ezekben a birodalmakban csak a lakosság kisebbsége volt gonosz, mégis ez a kisebbség el tudta nyomni a többséget és meggyilkolni a lakosság számottevő részét. Külön figyelmet érdemel, hogy a jelenlegi Kínában már megközelítették Orwell rémálmát.

A jelenlegi magyar NER semmiképpen sem vehető egy kalap alá Szálasi, de még Rákosi rémuralmával sem, és bár Mussolini fasizmusához egy kicsit jobban hasonlít, mint Hitler náci rendszeréhez, attól is óriási mértékben eltér, mégpedig előnyére. TGM (Tamás Gáspár Miklós) szerint a jelenlegi helyzetben bojkottálni kéne a választásokat, mert a kormánymédia agymosása közepette nem lehet a Fideszt legyőzni. Gyurcsányék legújabb húzását pedig, hogy Kálmán Olgát jelölték főpolgármesternek, Karácsony Gergely hátba szúrásának minősítette, ahhoz hasonlítva, amit előbb Bajnaival, majd Botkával csináltak annak idején. Ennél most jobb a helyzet, hiszen csak az előválasztáson indul Kálmán Olga és a Momentum jelöltje, Kerpel-Fronius Gábor. Attól kell tartani, hogy fideszesek is szavazni fognak az előválasztáson, mégpedig a leggyöngébbnek hitt Kerpel-Froniusra. Mégis úgy vélem, hogy Karácsony fogja nyerni ezt az előválasztást, de ha mégis Kálmán Olga, az sem baj, noha én őt műsorvezetőként nem szeretem, nem tartom jónak. A fő probléma Puzsér és az esetleges ezután jelentkező törpepárti jelöltek. Viszont a legvalószínűbb ettől függetlenül is Tarlós győzelme, és nem elsősorban a kormánymédia propagandája miatt, hanem azért, mert a többi jelölt még jobban autósellenes, mint Tarlós. A kerületi és sok vidéki nagyvárosi polgármester esetében, meg a testületeknél is viszont elég jók az egyesült ellenzék esélyei. Az a baj, hogy a kormány a parlamenti 2/3-ával továbbra is föl tudja pl. építtetni a múzeumi negyedet a Városligetben, hiába tiltakozna a főpolgármester és a közgyűlés is. Ha viszont a budapestiek elég nagy része a Fidesz ellen szavaz, az esetleg megfontolásra készteti a kormányt bizonyos kérdésekben.  

A bejegyzés trackback címe:

https://mgyz.blog.hu/api/trackback/id/tr1714907134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zoltán 1 Magyar 2019.10.31. 06:38:27

A kormány immár nem ragaszkodik a Liget projekthez. Azonban annak egy kis része már meg is épült, több dolog pedig annyira előrehaladott állapotban van, hogy a legnagyobb butaság lenne visszabontani. Azonban 3 nagyon drága épület, a volt Közlekedési Múzeum helyére álmodott Innováció Háza, a Városligeti Színház és az új Néprajzi Múzeum esetében nagyon is jó megtakarítás lenne ezeket elhagyni, kivéve, ha máshol még drágábban építik meg ezeket. Ebből a Néprajzi Múzeumot mindenképpen muszáj, az Innováció Házát jó lenne, a színház viszont fölösleges.

A legélesebb kérdés most a '23-as VB-re építendő atlétikai stadion ügye. Ezt egy gyógyforrás fölé tervezték Ferencvárosnak arra a sarkára, ami a Kvassay zsilip mellett van. Nekem nagyon kéne ez a stadion, ahogyan a legtöbb csepelinek, ferencvárosinak és kelenföldinek is, de irgalmatlanul drága. Így ha a budapesti lakosság dönthet róla, akkor valószínűleg nem fog megépülni. Ha azonban a fővárosi közgyűlés fog dönteni -- ez lesz a helyzet akkor is, ha a népszavazásra nem megy el a választók fele, ami biztosra vehető --, akkor lehetséges, hogy méltányolni fogják a sportrajongók és a vendéglátósok szempontjait.

Zoltán 1 Magyar 2020.03.02. 07:13:01

Úgy néz ki, hogy a kormány mégis föl fogja építtetni mindhárom épületet a Városligetben a fővárosi önkormányzat tiltakozása ellenére. Drágasága miatt ennél izgalmasabb a Biodóm ügye. Erre nem akarnak annyit áldozni, mint amennyit a kivitelezők fölszámítottak. További probléma, hogy ennek a fönntartása is drága lesz, így vagy nagyon drága lesz a jegy, vagy megint az adófizetőknek kell a zsebükbe nyúlni.

Zoltán 1 Magyar 2020.04.21. 20:08:44

Legújabban a kormány tagadja, hogy fölépíttetné ezt a három épületet. Az önkormányzat változtatási tilalmát csak azért törölték el, hogy fásíthassanak.
süti beállítások módosítása