Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

sok téma

sok téma

Ha nem a meséktől lesz valaki hetero, akkor mitől?

2020. október 03. - Zoltán 1 Magyar

De ugyanezt kérdezhetnénk nem csak a hetero - homo tengely, hanem parafíliák, paradigmák és jellemvonások kapcsán is. Azt mindig elmondják, hogy egynemű párok által nevelt gyerekek között semmivel sem gyakoribbak a homo-k, de ez nem tudom, hogy igaz-e. Még az is elképzelhető, hogy éppen ritkábbak. Úgy tűnik, hogy nem vizsgálták ezt. Azt tudjuk, hogy a homofóbok egy kisebb része látens meleg, a többi viszont nem.

A jellemvonások mindenkinél a neveléstől vannak, de nem csak a szülők és az óvónők hatnak a gyerekre, hanem mindenki, akiről megtud valamit, vagy akivel beszél, és a mai világban a TV és a net hatása kiemelkedő. No most ha ellentmondó fölszólítások érik a gyereket, pl. abban, hogy ellenkező neművel, azonos neművel, mindkettővel vagy egyikkel se szexeljen, ha nagy lesz, akkor mi dönti el, hogy melyiket fogadja meg? Még ennél is fontosabb, hogy mitől lesznek egyesek olyanok, akik nem csapják be a vásárlóikat, míg mások igen.

A regények, novellák és játékfilmek is mesék, de érdemes megkülönböztetni a nem létezőről, a ritkán előfordulóról és a gyakran előforduló esetekről szólóakat. Aztán vannak a megtörtént esetek leírásai, ez lehet pontosságra törekvő, arra nem törekvő, de a lényeget mégis megragadó, továbbá különböző módokon torzított. Gyakori a szépítés, a túlzás és a leegyszerűsítés.

A gyerekek együtt is hallgatnak mesét az oviban, meg otthon külön is. Az sem mindegy, hogy vannak-e testvérei, és ha igen, azokkal együtt nézi-e a TV-t, vagy egyedül, vagy éppen egyik, másik vagy mindkét szülőjével.

Végül is a mesék hatása sokkal nagyobb, mint némelyek állítják, de bizonyos gyerekekre mégsem úgy hat, mint a többire.     

A bejegyzés trackback címe:

https://mgyz.blog.hu/api/trackback/id/tr4416225396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zoltán 1 Magyar 2021.06.27. 16:47:49

Az egyik hivatásos fölvilágosító tökfőzelékes példája éppen hogy nem meggyőző. Igenis azért szeretünk bármilyen ételt, mert valakik rábeszéltek, hogy az finom, vagy esetleg egészséges. Ezeknél a nyomorult szexuális szokásoknál viszont komplex a helyzet. Az emberek jelentős része enged a média nyomásának, másokat viszont éppen az motivál, hogy ne azt csinálják, ami divatos. Az nagyon megnehezíti a kevésbé önálló egyének dolgát, ha egymást kizáró gyakorlatok is divatosak.

Ha tényleg azt akarná a túlnyomó többség, hogy mindenki hetero és a született nemével boldog legyen, akkor ez már rég megvalósult volna, még az interszexuálisok fiúvá vagy lánnyá operálása is zökkenőmentes lenne. Ehelyett csak egy enyhe többség akarja ezt, és még ők sem a szívük mélyéből általában. Mindez azonban csak a political correctness alatt nyögő részére az emberiségnek vonatkozik. A szélsőségesen elnyomó rezsimek által uralt nemzetekben és birodalmakban azt látjuk, hogy nem tudták és ma sem tudják kiirtani pl. a melegeket, viszont egyesek nem is akarják, csak annyit akarnak, hogy titokban tartsák.
süti beállítások módosítása