Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

sok téma

sok téma

Kiáltvány

2024. január 30. - Zoltán 1 Magyar

A szót persze Marx és Engels 1848-as Kommunista Kiáltványából veszem, de én gyökeresen mást hirdetek most, mint ők akkor. Sajnos a demokrácia manapság létező minden variációjában közös, hogy minden választást és népszavazást a hülyék döntenek el. Még ígyebbül van ez olyan rezsimekben, amiket már nem is szoktunk demokratikusnak tartani. Trump a minap azt állította, hogy ha '20 nov-ében őt választották volna, akkor most egyáltalán nem dúlnának háborúk a Földön. Minden normális ember, és még a hülyék egy nem meghatározható hányada is tudja, hogy ez milyen távol áll a valóságtól, de a Trump által megcélzott USA-beli választópolgárok azt pl. simán elhiszik, hogy Irán azért tud különféle dzsihádistákat támogatni, mert a Biden adminisztráció adott nekik 6 Mrd $ humanitárius segélyt.

Én azt követelném zsigerből, hogy a hülyék szavazati jogát meg kell vonni. Ez azért képtelenség, mert nem képzelhető el olyan közmegegyezés, hogy kik is a különösen hülyék, ill. hogy ezt hogyan kéne mérni. Napóleonról többek között azért is írtak olyan sok könyvet, továbbá azért szereti magát a megalomán őrültek egy része Napóleonnak képzelni, mert ő tartja annak a csúcsát, hogy hogyan lehet a velejéig romlott rendszerek élén álló kormányokat ha nem is megdönteni erőszakkal, de legalább átmenetileg háborús győzelmeket kicsikarni velük szemben, és itt főgonoszként a korabeli angolokat kell pellengérre állítanunk. A baj az, hogy a franciák rendszere is majdnem ugyanolyan kapitalizmus volt, és mint ilyen, velejéig romlott, ahogyan az volt a feudalizmus és az ógörög rabszolgatartás is.

A jelenlegi oroszoknak nem hogy semmibe sem kerülne, ha befeküdnének az USA-nak, de hatalmas anyagi előnyökkel és a további emberáldozat elkerülésével járna. Persze ők, és sok kívülálló is ezt élénken vitatják. Én arra hívnám föl az USA választópolgárait, hogy végre felejtsék már el mind a Demokrata, mind a Republikánus Pártot. Sajnos azonban a kutya sem hajlandó ezt fontolóra venni. Rajnai Gergely valóban tudományos módszerekkel igyekszik megjósolni, hogy kit fognak nov. 5-én megválasztani, és egyelőre annyit lát biztosnak, hogy vagy Trumpot, vagy Bident. Biden még meg is halhat addig, akkor végre a hülye Demokratáknak mást kell indítaniuk helyette. Trumpot el kéne tiltani a közügyektől, de az USA-beli idióta ügyvéduralomban erre nagyon kicsi az esély. Az a probléma, hogy az elnöki rendszer az USA-ban olyanra alakult, hogy az éppen regnáló elnök önállóan döntheti el, hogy melyik tanácsadójára miben hallgat, és még ha le is váltják impeachment-tel, akkor sem lehet azt megkérdőjelezni, hogy az intézkedései a legjobb tudása szerint a nemzet érdekét szolgálták.

Éppen most olvasom Alföldi András (1895 - 1981) történész munkáját Nagy Valentinianus római társcsászárról (321-75), amit a Pilisben írt Budapest 1944-45-ös ostroma idején, ill. már előbb hozzákezdett. Ez a császár az öccsét, Valens-t (328-78) vette maga mellé, mint a Keleti Fél Birodalom augustusát, maga pedig a Nyugati Fél augustusa lett. Ő mérgében kapott agyvérzést, úgy halt meg, az öccse viszont elesett a Hadrianopolis-i csatában, amit a gótokkal szemben elvesztettek. Hadrianopolis most Edirne, a törökök megmaradt kis balkáni területének a Ny-i szélén. Valens nevét görögül Ualésznek írták, valószínű, hogy az U-t az angol W-hez hasonlóan ejtették. Alföldi azt bizonygatja, hogy az egyetlen forrás, Ammianus nagyon elfogult Valentinianus-szal szemben, ami annál is érthetőbb, mert maga is veszélyben forgott, amikor a keresztény császárok üldözték a régi pogány rítusokat, márpedig e keresztény császárok egyike volt Valentinianus is. Sajnos Alföldi mind a régebbi rómaiak, mind az akkori perzsák vallását, valamint több más vallást is tisztel, a kereszténységet pedig fokozottan, hiszen a jelek szerint maga is az volt. Hasonlít ez arra, ahogyan a minap Toroczkai (1978-) azt mondta, hogy minden civilizációt tisztelni kell, hogy kereskedhessünk velük. Én meg azt mondom, hogy egyiket sem szabad tisztelni, és a legjobban éppen a sajátunkat, az egyesült görög-latint (más néven zsidó-keresztény) kell ostorozni.

A szoc. pg. minden változatának az a fő hibája, hogy a gambling bizonyos fajtáit engedik, és még a becsületes emberek is rá vannak utalva arra, hogy mások sokat lophassanak. Az én szóhasználatomban az is lopás, ahogyan a kereslet-kínálat viszonyai között egyesek túl drágán árulhatják a termékeiket vagy a szolgáltatásukat. Az, hogy a gazdagok még azt is kilobbizták maguknak világszerte, hogy jelentősen csökkenjen az adójuk, mutatja, hogy milyen mértékben hülyék a nem gazdag választópolgárok minden országban. Egyébként egyesek szerint éppen az a hülyeség definíciója, hogy az illető nem tudott meggazdagodni. Ez teljesen téves. A mostani rendszerben a tehetség, a szorgalom és a gátlástalan gonoszság együttesen sem elég a meggazdagodáshoz, a perdöntő tényező a szerencse. Teljesen más adórendszert bevezetni tényleg csak elhatározás kérdése, de ameddig egy párt sem kampányol semelyik országban az én javaslatomra távolról emlékeztetővel sem, addig továbbra is csak az a bon mot érvényes, miszerint

A helyzet reménytelen, de nem rossz!                

A bejegyzés trackback címe:

https://mgyz.blog.hu/api/trackback/id/tr6418315059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása