Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

sok téma

sok téma

A Gyurcsány kártya

2021. október 05. - Zoltán 1 Magyar

A magyarok jelentős része mindmáig azt hiszi, hogy Gyurcsány "véreztette ki" az országot '08-ban. Az igaz, hogy amikor '06-ban újraválasztották, akkor megint fölemelték az ÁFÁ-t 25 %-ra, amit a választások előtt leszállítottak 20 %-ra, de ezt sem gonoszságból tették, hanem úgy ítélték meg, hogy ez a fajta adózási szerkezet a legjobb. Én nem ezt tartom optimálisnak, de amerre ebből a NER-ben elmozdultunk, az még rosszabb: 27 %-os ÁFA, alacsony (15 %-os) és lineáris SZJA, viszonylag kis nyereségadó, nem elég magas eü. és nyugdíj-járulék, és az állam továbbra is főleg a jövedéki adókból él, továbbá újabban az inflációból, ami a nettó adósoknak kedvező, mindenki másnak rossz. A NER fő baja a túlárazott közbeszerzések. Joggal követeli azt Márki-Zay és Hadházy, hogy a '10 előtti korrupciót se hozzuk vissza, én viszont a piaci módon való meggazdagodást is elvonnám avval, hogy bizonyos jövedelemrész fölött 100 % lenne az adó.

A jelen kampányban az, ha valaki Gyurcsányt és Orbánt is elutasítja, mint teszik pl. a Jobbikból kivált Mi hazánk-osok ("Se CEU, se Fudan") vagy éppen a Kétfarkú Kutya Párt, evvel arra ítéli magát, hogy minimális legyen a rá szavazók száma. Így aki meg akar szabadulni a NER-től, az kénytelen megbarátkozni Gyurcsánnyal és a DK-jával. Egyébként vicces, hogy a párt rövidítése ugyanaz, mint Dobrev Klára monogramja. No most az előválasztási kampányban persze Karácsony és különösen Márki-Zay is előhúzza a Gyurcsány kártyát, de utána megint védelmezniük kell Gyurcsány eddigi munkásságát akkor is, ha nem Dobrev nyeri a 2. fordulót. Az a javaslat, hogy tandemben induljanak a 2. fordulón, övön aluli próbálkozás, amit persze a DK nem fog megengedni. Így végül mégis Márki-Zay fog visszalépni, és valószínűleg Karácsony nyer, bár a mostani sunyiskodása (a tandem javaslat) után ez már nem biztos. Ha mégsem lép vissza senki, akkor 3 esélyes a dolog, de Dobrev győzelme várható, ha pedig Karácsony lép vissza, akkor Dobrev esélyei megnőnek. A Fidesz Dobrevet akarja, mert azt hiszik, hogy a lakosság Gyurcsány-ellenessége még mindig nagyon magas. Valójában csak a falvakban ez a helyzet, a kisvárosokban már kiegyenlítettebb, a nagyobbak közül talán csak Debrecenben erős a Fidesz. Csizmadia Ervin elemzése szerint amióta parlamentáris rendszer van nálunk (1867, ha a 48-as forradalmi időket nem számítjuk), általában volt egy domináns párt, az 1990-2010 közti időszak a kivétel. Annak, hogy a falvak lakói a domináns párthoz húznak, állítólag az az oka, hogy a kevés munkalehetőség miatt nagyon rá vannak utalva a kormány segítségére, a jelen esetben a közmunkára. Ezenkívül még az állami és a kormánnyal szimpatizáló ker-TV-k hatása is érvényesül. Ugyanakkor falun is van internet, de ezen belül sokan a fideszes buborékban vannak. Azt is meg kell említeni, hogy 1947-90 között a miénkénél erősebb orosz vonzódás az egypártrendszerhez telepedett rá erőszakkal az országra.

Az előttünk álló fél évben a kormány osztogatni fog, hogy ez elég-e a győzelemhez, az nagyon kérdéses. Viszont az evvel járó eladósodás meg fogja nehezíteni az új kormány dolgát, akkor is, ha Orbán hatalmon marad.

A Gyurcsány kártyához tartozik még a "szemkilövető" híre a '06 őszi zavargásokból, meg a határon túli magyarokkal szemben kevésbé baráti politikája. Szerintem a lázadókat éppen hogy keményebben kellett volna leverni, más kérdés, hogy ártatlanok is szenvedtek. A csonka-Magyarországon kívülieknek én nem adnék szavazati jogot, viszont éppen a Gyurcsány által is szorgalmazott USE fog rajtuk segíteni, kivéve persze az EU-n kívüli Kárpátalját és Vajdaságot, és most már Anglia is kikerült az EU-ból, miközben továbbra is angolul beszélnek egymással a különböző anyanyelvű EU-polgárok.     

A bejegyzés trackback címe:

https://mgyz.blog.hu/api/trackback/id/tr8716708764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zoltán 1 Magyar 2021.10.07. 11:08:54

Úgy tűnik, hogy nem lesz visszalépés. Így én annak ellenére is Márki-Zaynak szurkolok, hogy ő a legellenszenvesebb nekem hármuk közül, pontosan azért, mert ő tudja messze a legtöbb falusi keresztényt bevonzani ellenzéki szavazónak. Abban viszont Gergőnek van igaza, hogy ezek a közvélemény-kutatások semmit sem érnek. Ez világos annak fényében, hogy amíg az egyik 14 %-ra hozta ki őt a 2. fordulóban, ha 3-an indulnak, addig a Horn Gábor féle Republikon 54 %-ra, ha Márki-Zay visszalépne. Én a föntiek alapján azt tanácsolom, hogy ne lépjen vissza. Valószínű ugyan, hogy ekkor Dobrev nyer, de nem biztos. Elképzelhető, hogy sok fideszes is részt vesz és Dobrevre szavaz, mivel azt hiszik, hogy nekik ez jó lesz. Másfelől az is lehet, hogy a 2. fordulóban jóval kevesebben szavaznak, mint az elsőben, és így esetleg 100 ezer szavazó fogja fölülbírálni az első beli 200 ezer döntését. De ha így lesz, meg is érdemlik, igenis az a kisebbség döntsön, aki veszi a fáradságot és szavaz még egyszer.
Závecz a legmegbízhatóbb közvélemény-kutató, de most nagyon mellé nyúlt. Az a probléma, hogy a megkérdezettek számottevő része szándékosan hazudik, szerintem egy részük azért, hogy rombolják a közvélemény-kutatás tekintélyét úgy általában. Továbbá fél év alatt még sokan meggondolják magukat. Egyébként Závecz Tibor maga is baloldali, így nem öröm neki, hogy az jött ki, hogy ha a fejünk tetejére állunk, akkor is a Fidesz győz.

Zoltán 1 Magyar 2021.10.10. 04:23:51

Gergő lépett vissza. Még mindig úgy néz ki, hogy ettől Dobrev esélyei megnőttek a 2. fordulóban. Ugyanakkor a Fidesz propagandistái nem kampányolhatnak nyíltan mellette. Mindenesetre azt fogják sulykolni, hogy Márki-Zay is Gyurcsány embere, noha nemrég még ezt tagadták, és az Internet nem felejt. Én kinézem Márki-Zayból azt, hogy Gyurcsányt is megpróbálja lecsukatni, de ez nehézségekbe fog ütközni. hiszen éppen a DK lesz a koalíció legerősebb pártja.
Jelenleg az a probléma, hogy hiába lennének Márki-Zaynak jobb esélyei áprilisban, mint Dobrevnek, ha idáig el sem jut, mert Dobrev nyeri a 2. fordulót. Ezt kéne a Dobrevhez húzó szavazóknak mérlegelniük. Én viszont Závecz-cel ellentétben úgy gondolom, hogy Dobrev vezetésével is legyőzzük a Fideszt, csak kisebb arányban, mint Márki-Zay listavezetésével.
Nemrég Márki-Zay azt mondta, hogy ha a kérdés úgy vetődik föl, hogy Orbán vagy nem-Orbán, akkor nem-Orbánnak van 2/3-a, de ha úgy, hogy Orbán vagy Gyurcsány, akkor Orbánnak. Mindkettő túlzás a jelen állásban, de ettől még ez egy nagyon ügyes mondás volt.
Ami viszont nagyon elgáncsolná a 6-os fogatot, az az, ha megbomlana az egységük még az áprilisi választás előtt.
süti beállítások módosítása