Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

sok téma

sok téma

Fantázia-hiány

2024. május 15. - Zoltán 1 Magyar

Ez jellemzi az emberiség túlnyomó részét akkor, amikor a választópolgár helyzetébe kerülnek. Így nem tudnak elképzelni olyat, ami még nem volt. Ez az őskorban még nem okozott gondot, mert akkor az embereknek méltán lehetett az az illúziójuk, hogy "nincs új a Nap alatt". Ugyanakkor fantasztikus mitológiákat agyaltak ki, és nem létező veszélyektől rettegtek. A városiasodási forradalmak után már meg kellett indokolniuk, hogy miért vannak bizonyos nemzetségek sokkal kedvezőbb helyzetben, mint a többi. A reneszánsz idején az a tévhit élt, hogy az antik régmúlt fejlettebb volt, mint a jelen. Az ókori görögök meg azt hitték, hogy régebben volt a csodás aranykor, később lett a még mindig elég jó ezüstkor, a jelenük és a ténylegesen ismert múltjuk viszont a borzalmas vaskor. Nagyjából az ipari forradalom során szembesültek az emberek avval, hogy a jövő várhatóan sokkal jobb lesz, mint a jelen és a múlt. De a géprombolók nem így gondolták.

Különösen a napóleoni háborúk és a két világháború komoly csapást mértek az optimizmusra. De ezekből mégis ki tudtak kecmeregni az eleink. A jelenlegi legidősebb ember, aki természetesen nő, 11 év és 8 hónapos volt az 1. világháború végén. Rab Árpád szakértő szerint később lehetnek olyan fiatalító kúrák, amelyek következtében az 50 évesek fittségébe lehet az embereket visszaállítani többször, esetleg a végtelenségig. Ugyanakkor ha a kutatások melléktermékeként csak annyi jönne ki, hogy az összes rákot gyógyítani tudjuk, már az is szép eredmény lenne. Egyelőre a fonálférgek életét tudjuk nagyon meghosszabbítani, az egerekét kis mértékben, a csupasz turkáló nevű rágcsálófaj meg magától él sokkal tovább, mint a hasonló méretű más állatok.

Nyilván nem csak örökké fiatalok szeretnénk maradni, hanem egyrészt békében és szeretetben élni, másrészt úgymond minőségi időtöltésekkel morzsolgatni a napjainkat. Mint már máshol is írtam, igazán sok időt csak piszmogással lehet eltölteni. Különösen vonatkozik ez az ún. munka-alkoholistákra.

Amit Magyar Péter már eddig elért, az igenis példátlan. Az igazi áttörés útjában azonban ott terpeszkednek bármely párt magszavazói. Lehetnek azonban olyan válságos helyzetek, amikor még ők is belátják, hogy az eddigi liebling-jüket érdemes elhagyni. Závecz legfrissebb fölmérése szerint a biztos szavazók között Orbánnak és Gyurcsánynak együtt még mindig kényelmes többsége (56 %) van. A probléma az, hogy Orbán annyira a Gyurcsány-ellenességre tette föl a politikai életét már '04 óta, hogy azt, hogy érdemes vele összefogni a közös ellenség, Magyar Péter ellen, nem fogja tudni eladni a híveinek. Én soha sem voltam megelégedve egy burzsuj párttal sem, márpedig csak ilyenek vannak, a Tisza párt is az.

Most a legnagyobb veszély az, hogy Orbánék már megint túl sok emberrel fogják tudni elhitetni, hogy még mindig ők tudják a legjobban ellensúlyozni Biden és "Brüsszel" szerintük rossz orosz-ellenes lépéseit. Azt értse meg mindenki, hogy Orbán sem tehet ebben az ügyben semmit.

Az egy jó mellékterméke lehet ennek a választásnak, hogy végre sokan úgy gondolhatják, hogy a jelöltek magánéletével egyáltalán nem kell foglalkozni. Arról pedig világszerte mindig is lemondtak, hogy olyanokat válasszanak, akiktől vennének használt autót. Ez alól valamennyire kivétel volt Carter elnök, ő valóban becsületes volt, de az negatív benne, hogy ő is keresztény. 4 és fél hónap múlva lesz 100 éves, ha megéri.

Érdeklődéssel várom, hogy az országgyűlési választások után hogyan fognak egymásra mosolyogni az állítólagos ellenségek.      

A bejegyzés trackback címe:

https://mgyz.blog.hu/api/trackback/id/tr5318404991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása