Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

sok téma

sok téma

A fölmérések szerint erősödik a Fidesz

2024. május 31. - Zoltán 1 Magyar

Az meggyőződésem, hogy a fölmérések módszertana teljesen hibás. Ez azonban sajnos semmit sem változtat azon, hogy az eredmények nyilvánosságra kerülése milyen pusztító hatással lesz főleg a DK-MSZP-Párbeszéd és a kis pártok %-aira az EP választáson. Az ugyan igaz, hogy az emberek egy nem ismert hányadából a nekik nem tetsző fölmérések dacreakciót váltanak ki, de attól tartok, hogy ez a hányad nem elég nagy ahhoz, hogy megfordítsa a trendet. Azt viszont, hogy a Fidesz mennyivel fogja megelőzni a Tiszát, ha egyáltalán, nem lehet megjósolni sehogy, de én is meglepődnék, ha a Fidesz %-a csak 4/3-a lenne Magyar Péterének, vagy még ennél is gyöngébb.

Hogy a DK-sok kísérletei arra, hogy ártsanak Orbán jó hírének, miért ennyire hatástalanok, sőt éppen mintha nekik ártanának, és közben Magyar Péteren sem tudnak fogást találni, az egyáltalán nem világos. Van az az általános megfigyelés, hogy általában ha valamilyen, akár nem létező veszélytől is retteg a lakosság elég nagy hányada, az az éppen regnáló kormánynak kedvez a stabilitás vágya miatt. No de ha eközben, mint a mi esetünkben is, bizonyos nehézségek, mint pl. a kórházi várólisták és a fiatalok nagy arányú kivándorlása stabilan fönn fog maradni, az még a hülyéknek sem fog tetszeni, csak azt nem értik meg, hogy éppen azok fogják okozni ezt, akik stabilitás iránti vágyukban a Fideszre fognak szavazni majd az országgyűlési választáson. Hangsúlyozom azonban, hogy a más burzsuj pártokra szavazók között is fájdalmasan sokan vannak a hülyék. A Fidesz szavazói közül csak azokat lehet nem teljesen agyilag zokninak mondani, akiknek a személyes anyagi helyzete most összemérhető legalább a hasonló foglalkozású észtekével, de szerintem érdemes lenne inkább a finnekhez mérni magunkat, ha pedig mernénk nagyot álmodni, akkor igenis a svájciak 1 főre eső reál-fogyasztását kéne megcélozni. A többi Fidesz szavazóval viszont az a baj, hogy az, ahogyan leszarják a tömegek nélkülözését, bizony gonoszság. Az még egy további baj a lakosság igen nagy részével, hogy a frusztrációikat a pedofil bűnözőknek titulált szerencsétleneken akarják leverni, már ha sikerül valakit evvel megrágalmazni.

Az ún. békepártiság ügyében az valóban igaz, hogy Orbán és Szijjártó minden tőlük telhetőt megtesznek annak érdekében, hogy az oroszok sehová se lőjenek atomtöltettel, még Ukrajnában sem. Az viszont már nem igaz, hogy ha az USA és az EU fokozná Ukrajna segítését, vagy akár csak a mostani szinten maradna, az kiprovokálná akár csak az ún. taktikai, vagyis nem túl nagy hatótávolságú atomrakéták elsőként való bevetését az oroszok részéről. Ez csupán az orosz propaganda blöffje. Az már komolyabb probléma lenne, ha éppen az USA vetne be elsőként atomfegyvert, vagy éppen Izrael, bárki ellen is, pl. Kína vagy Irán, vagy É-Korea ellen. Az pedig nekünk, magyaroknak tragédia lenne, ha miután kiléptünk a NATO-ból, vagy esetleg kizártak onnan, a NATO megtámadna bennünket, mint az oroszok, a kínaiak és a törökök szövetségesét akár csak hagyományos fegyverekkel és még úgy is csak korlátozottan.

A Fidesz-propaganda legnagyobb hazugsága most az, hogy akár az önkormányzati, akár az EP választások eredménye bármilyen érzékelhető hatással lenne akár az USA-nak, akár az EU-s kormányfők tanácsának a politikájára a különféle most dúló és az ezután kirobbanó háborúk tekintetében. Sőt még ha a teljes EP is olyan irányba módosulna akár még jobban is, mint Orbán szeretné -- de nem fog --, az sem változtatná meg hirtelen a kormányfők hozzáállását. Az persze igaz, hogy ezek jellemzően szeretnék magukat újraválasztatni, de hogy az EP-választások eredményei a különböző tagországokban mit vetítenek előre az országgyűlési választásokra, az bonyolult. Még nálunk sem világos ez, de ha a Fidesz most 50 % körüli szavazatot kapna az EP választáson, akkor túl jó eséllyel fordulhatna rá a következő kampányra. A várható megszorítások miatt azonban gyöngülni fog. A baj az, hogy ha Magyar Péter mégis összefogna Gyurcsánnyal, akkor hirtelen nagyon sok szavazóját elveszítené. Az lehet a megoldás, ha Gyurcsányékat álbaloldalinak, magukat viszont az igazi baloldaliakra is nyitottnak hirdeti.

Megjött, hogy mennyi lesz a nyugdíjam. Meglepően jó, mert bár csak kb. 34 év szolgálati időm van, amiből 72 %-os arány jött ki, de a nettó keresetem elég sok évben még meg is haladta az akkori járulékplafont, így a valorizálással a figyelembe vehető átlagkeresetem közel van az 1998-2012 közti lehetséges maximumhoz. Így csak azok az öregek lesznek jobb anyagi helyzetben, mint mi Gabikánkkal, akiknek sokkal nagyobb a vagyona, mint nekünk, mert Gabikám a nyugdíja mellett még annál magasabb nettó fizetést is kap. Ági lányunk viszont akkor sem költözne haza, ha itt tejjel-mézzel folyó Kánaán lenne, mert annyira beágyazódott már Bologna-ba. Hogy Alma unokánk hol fog élni, ha nagy lesz, azt nem tudhatjuk, de az sem kizárt, hogy egy 3. országban. Az viszont kizárható, hogy olyan szerencsétlen legyen, mint most Szilágyi Liliána, aki Mexikóba ment, és állítólag részben takarításból él.       

A bejegyzés trackback címe:

https://mgyz.blog.hu/api/trackback/id/tr6318417959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása