Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

sok téma

sok téma

Választás után

2024. június 10. - Zoltán 1 Magyar

Azért nem árulják el, hogy mekkora volt a teljes részvétel, csak ez a fél hetes 56 % szerepel mindenhol, mert még hozzá kell adni a külföldön szavazókat, köztük a levelezőket, de csak az EP választás esetében. Mindenesetre '19 máj. 26-án ez az adat csupán 43.5 % volt, ennek az 52.5, 16 ill. 10 %-át szerezte meg akkor a Fidesz, a DK és a Momentum, és bejutott még akkor az MSZP-Párbeszéd és a Jobbik. Ez rendre 1.824, .557, .3445, .23 és .22 M szavazót jelentett.

Abból, hogy Magyar Péterék 29.6 %-a 1.34 M választó, kiszámíthatjuk, hogy az összes kb. 4.53 M, a Fidesz 44.76 %-a kb. 2.03 M és a Fideszre és a Tiszára szavazók aránya kb. 3/2 . Az álbaloldali tömb viszont az 5 évvel ezelőtti .787 M-ról .367 M-ra olvadt, valamivel kevesebb, mint a felére. Meglepő módon a Medián utolsó fölmérése közel volt az eredményhez, egyedül a Tiszát becsülte minimálisan fölül. Ezekből az adatokból azt egyáltalán nem lehet megállapítani, hogy hányan mentek át honnan hová. Azt viszont tudni lehet, hogy hányan haltak meg, ill. érték el a 18 éves kort ebben az 5 év és 2 hétben. Sajnos egy csepeli bácsi most szavazás közben halt meg. Most megint avval a nehézséggel szembesülünk, hogy az országgyűlési választáson várhatóan jóval nagyobb lesz a részvétel. Az meg biztosra vehető, hogy még ha Orbánék akár idénre előrehozzák is ezt a választást, akkor is sokan meggondolják magukat addig, de az korántsem nyilvánvaló, hogy milyen irányúak lesznek ezek a mozgások.

Jópofa volt, ahogyan a Karácsony -- Vitézy meccs döntetlenre jött ki. Csepelen viszont Lénárdnak kár volt annyira erőlködnie, anélkül is könnyedén nyert volna. Ahol a Fidesz megint túlnyerte magát, azok a megyei listák. Ugyan a %-uk mindenhol csökkent kissé, de a jóval magasabb részvétel miatt az abszolút számaik többnyire javultak. A Népszava tudósítása szerint a 95 %-ban cigány Tiszaburán nem a háborútól való féltükben szavaztak a Fideszre az EP választáson, hanem azért, mert a két, egyébként egymással elkeseredett ellentétben álló társaság egyaránt fideszes. Hogy a debreceniek többsége megbékélt az akku-gyárral, az tragédia.

Attól kell tartani, hogy a kormány továbbra is olyan rossz dolgokat akar ösztönözni Budapesten, mint a maxi-Dubaj és a ferihegyi magasvasút, ahelyett, hogy végre hozzáfognának a Galvani hídhoz.  

A bejegyzés trackback címe:

https://mgyz.blog.hu/api/trackback/id/tr8718424933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása