Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

sok téma

sok téma

Mit lehetne evvel a választással módosítani?

2024. június 05. - Zoltán 1 Magyar

Ellentétben az összes párt, de különösen a fideszesek állításával, ez a választás nagyon nem lesz sorsdöntő. Ez nem csak azért van, mert sem a külső hatalmakra, sem pedig a természetre nem lesz kihatása, hanem van egy nagyon fontos szubjektív tényező. A lakosságnak ugyan semmibe sem kerülne, hogy értelmesen szavazzon, de mivel nem hiszik el, hogy azok is ezt fogják csinálni, akikről nem sejtik, hogy kire fognak, így nem merik megcsinálni. Azt ki lehet mutatni megfelelő kérdésföltevésekkel, hogy a lakosság nagy része dühös amiatt, hogy gazdagok is vannak a világon, továbbá egy enyhe többség azt is érti, hogy ahhoz, hogy a rászorulókon jobban segítsünk, meg jobbak legyenek a közszolgáltatások, jelentősen növelni kell az adókat. Az ugyan evidencia, hogy a dugóktól csak úgy lehet megszabadulni, ha valamivel elveszik nagyon sok ember kedvét az autózástól, és ennek legradikálisabb módja az lenne, ha a parkolást nagyon megdrágítanák a lakóknak is. Ez viszont éppen nem a szolidaritás példája lenne. Összességében egy valóban baloldali pártnak igen magas támogatottsága kéne, hogy legyen. Én is éppen azért szavaztam '98-ban a Fideszre, majd '02-ben Medgyessyékre, mert balról előzték a riválisukat. Viszont érdekes módon mindkét esetben még a koalíciós partnerükkel együtt is csak éppen hogy sikerült ezeknek győzniük akkor.

Ha elég sokan akarnának rácáfolni a közvélemény-kutatókra, vagy egyszerűen csak nem figyelnének oda rájuk, akkor nyugodtan lehetne pl. olyan eredménye is az EP választásnak, hogy a Gyurcsány vezette álbaloldalnak lenne 30 %, Orbánnak csak 25 %, Magyar Péternek, a Kutyapártnak és a Momentumnak egyaránt 10 %, a Mi hazánk éppen nem jutna be, a többinek meg nagyon kevés. Ugyanakkor a fővárosi listán az LMP-nek nagyon magas %-a is lehetne. Pontosan azért nem lesznek ezek így, mert senki sem mért hasonlókat. Én nagyon szeretném azt, hogy az összes közvélemény-kutató nagyon beégjen. Még ha így lenne is, sajnos akkor sem fogják lehúzni a rolót, sőt még a módszereiket sem fogják jelentősen javítani. Annyi eredménye mégis lenne, hogy a legközelebbi választáson kevesebben vetnének ügyet rájuk.

Az önkormányzati választáson sokkal jobban visszaszorítható a Fidesz, mint az EP választáson. Ha így lesz, akkor az országgyűlési választáson már esetleg legyőzhető lesz, de mivel Orbán ettől a lehetőségtől be fog szarni, e választás előtt megint népszerű intézkedéseket fog hozni, ez pedig már önmagában jó lesz a nagy többségnek. Az utolsó szavam: aki békét szeretne a világban és itthon is, az bárkire szavazhat, csak Orbán embereire ne! Ugyan Orbán sem sokkal háborúpártibb, mint a többiek, de kis túlzással maga az ördög.

Amióta általános választójog van a különféle országokban, azóta minden esetben egyértelmű, hogy ez a hal a testétől bűzlik, nem a fejétől, vagyis maga a nép a felelős az olyan borzalmas vezetők rémuralmáért is, mint Putyin vagy Netanjáhu. A népet azonban valóban nem lehet leváltani, legföljebb ki tudnánk irtani egymást. Az ellen pedig, hogy a túlnépesedett emberiség egyre kényelmetlenebbül fogja érezni magát, nincs ellenszer. A túl hideg telű hatalmas ritkán lakott területekre továbbra sem fognak sokan menekülni, noha ebből az É-Amerikaiakat nagyon reklámozzák a TV-ben.

      

A bejegyzés trackback címe:

https://mgyz.blog.hu/api/trackback/id/tr5818422095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása