Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

sok téma

sok téma

Kik a rendszer támaszai?

2024. október 02. - Zoltán 1 Magyar

Egy újabb kutatás 5 ezer ember megkérdezésével azt hozta ki, hogy azok egy része, akik '10 és '22 között úgymond megtalálták a számításukat. Ezek többsége munkás. Tölgyessy meg azt hangoztatja már régóta, hogy azok szavaznak a Fideszre, akiknek az elvándorlás miatt jobb az alku-pozíciójuk a munkaerő-piacon. Ilyen alapon azonban szinte mindenkinek Fidesz-szavazónak kéne lennie, kivéve azokat a közalkalmazottakat, akiket még ilyen elvándorlás mellett sem fizetnek meg eléggé. Nem lehetne viszont Fidesz-szavazó egy nyugdíjas sem, hiszen a Fidesz következetesen az aktívaknak kedvez a nyugdíjasok ellenében. A valóságban meg éppen az öregek körében a legnépszerűbb a Fidesz, mert ezek egy részébe beégett az, hogy Bajnai vette el a 13. havi nyugdíjat, Orbán meg jóval később visszahozta. Én már számtalanszor elmondtam, hogy sokkal magasabb nyugdíjakat lehetne fizetni a jól kereső aktívak brutális megadóztatásával. Evvel szemben a rosszul fizetett aktívaknak 0 legyen az SZJA-juk és a TB-jük is, és el kéne felejteni az ÁFÁ-t és a jövedéki adót is, méghozzá világszerte.

Már a covid is sokat ártott a kormányok népszerűségének mindenhol, viszont ezek a háborúk, amiket az oroszok, az arabok egy kis része és a perzsák vívnak valójában a NATO-val és az EU-val, tehát elsősorban az USA-val, bizonyos esetekben éppen a fönnálló kormányoknak kedveznek, különösen ha az adott kormány békegalambnak tudja eladni magát a választók szemében. Itt Orbán elég kétlelkű, mert amíg az oroszokat pártolja még Trump ellenében is, addig Netanjáhu-t még inkább támogatja, mint Trump. Röviden, míg az orosz-ukrán háborúban békepárti, addig a perzsa-zsidóban háborúpárti. Persze csak az ő nyelvükön, a valóságban senkinek sem akar jót a tolvaj barátain kívül.

Karácsony Gergő betegesen ragaszkodik Kiss Ambrushoz, akit sem a Fidesz, sem a Tisza nem hajlandó megválasztani. Sára Botond főispán fog kinevezni egy helyettest, később pedig az országgyűlés föl kell, hogy oszlassa a közgyűlést, ha addig sem jutnak megfelelő kompromisszumokra. Ekkor új főpolgármester-választást is ki kell írni.

A bejegyzés trackback címe:

https://mgyz.blog.hu/api/trackback/id/tr7618695974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása