Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

sok téma

sok téma

A magyar EP-választás

2019. május 27. - Zoltán 1 Magyar

Az Orbán által kitűzött célt, hogy 60 % szavazzon a Fideszre, ugyan nem érték el, de fájdalmasan sok ez az 52 % is. Egyértelmű, hogy ezt Orbánék a migráns-ellenességükkel érték el, de az egyáltalán nem világos, hogy akkor a még inkább migráns-ellenes Jobbik miért kapott 7 %-nál is kevesebbet, sőt a belőle kiszakadt Mi Hazánk-kal együtt is csak 10 %-ot. A DK (16 %) nagyon megerősödött az MSZP-Párbeszéd rovására, amelyik alig több, mint 6 %-kal éppen hogy bejutott. Mivel én is Európai Egyesült Államokat akarnék, magam is a DK-ra szavaztam. Szívem szerint ugyan a Kutyapártra szavaztam volna, de azt tudtuk az eléggé megbízható Závecz féle közvélemény-kutatásból, hogy az nem fog bejutni, márpedig az elveszett szavazatok most a Fideszt támogatták. Mindenesetre a Kutyapárt 2.6 %-a nem is olyan rossz eredmény. A Momentum előretörése (10 %) figyelemre méltó.

Nem kell azt hinni, hogy az ellenzéken belül ezen a választáson mért támogatottsági arányok fönn fognak maradni az önkormányzati választásokon is, még sokkal kevésbé '22-ben. Az önkormányzati választásokon eleve sok helyen a teljes ellenzék össze fog fogni. A bp-i főpolgármester-választás ügyében viszont a Párbeszéd mostani siralmas szereplése sokat ártott Karácsonynak, akár még az is előfordulhat, hogy Puzsérnak is lesz esélye az előválasztáson, bár én ezt nem gondolom. Az azonban nem kizárt, hogy mégis be kell vonni a Jobbikot és az LMP-t is az ellenzéki összefogásba a bp-i kerületekben. Az viszont, hogy a Fidesznek nem sikerült Budapesten elérnie az 50 %-ot most, két okból sem jelenti még automatikusan Tarlós bukását. Az egyik, hogy a részvételi arány most jelentősen kisebb, mint az önkormányzati választásokon lesz, és nem lehet tudni, hogy akik most nem szavaztak, kire fognak. A másik, és fontosabb ok viszont, hogy a főpolgármester-választáson -- ahogyan más önkormányzati választásokon is -- nem csak a párt-szimpátia dönt. Mivel Tarlós jóval kevésbé autós-ellenes, mint akár Karácsony, akár Puzsér, nagy az esélye, hogy újraválasztják. Ugyanakkor Tarlóshoz fűződik az az elképesztő merénylet az autósok ellen, hogy le akarják bontani a Nyugati téri felüljárót.

A bejegyzés trackback címe:

https://mgyz.blog.hu/api/trackback/id/tr5514863392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zoltán 1 Magyar 2019.07.29. 05:33:35

Azt olvastam az Indexben, hogy a Jobbikkal való összefogás éppen hogy ártani fog, mert a Jobbikos szavazók közül soknak a másodlagos preferenciája a Fidesz, így azokban az esetekben, ahol az ellenzék nem Jobbikost indít, a fideszesre fognak szavazni, így a főpolgármester-választáson Tarlósra. No de ez akkor még inkább így lenne, ha nem fogunk össze a Jobbikkal. A kormány annyira gonoszul üldözi a Jobbikot, hogy igenis van remény arra, hogy a jobbikos és mi hazánkos szavazók most bosszút állnak. Ebből viszont az is következik, hogy Puzsér Tarlóstól is el fog venni szavazatokat, nem csak Karácsonytól.
süti beállítások módosítása