Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

sok téma

sok téma

Queer

2019. december 12. - Zoltán 1 Magyar

Sajnos ezt a szakkifejezést sem úgy használják mások, ahogyan én. Nálam minden queer, vagyis furcsa, ami nem megszokott, elterjedt. Mások meg csak a hetero, homo, bisex-ből "kilógó" jelenségekre mondják. Vegyük tudomásul, hogy az, hogy valaki másnak érzi magát, mint ami biológiailag, igenis egy súlyos nyomorékság, ami nem is minden esetben gyógyíthatatlan, de nagyon gyakran igen.

Egy másik érdekes példája a szakkifejezés másképp értésének a mindfuck, de ebben az esetben éppen hogy a többség nem törődik avval, hogy a szakirodalomban ez mit jelent. Őnáluk lényegében azt jelenti, hogy azt mondja az ismerkedést kezdeményező fél, amit a másik hallani akar, és így leveszi a lábáról. A szakirodalomban meg a félelemjáték egy bizonyos változatát jelenti, amikor az alanynak adrenalin-lökete lesz attól, amit elképzeltetnek vele, miközben amit csinálnak, az teljesen biztonságos. Tkp. idetartozik a bungee jumping is. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mgyz.blog.hu/api/trackback/id/tr2015348936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zoltán 1 Magyar 2021.06.27. 16:19:29

Utánanéztem, és megtudtam, hogy a queer szó használatában nagyon nincs egyetértés az USA-ban sem. A nem-hetero-k jelentős része úgy használja, hogy őket jelentse, így viszont semmi szükség a Q-ra az LGB-n (leszbikus, meleg, bisex) fölül, bizonyos hetero-k viszont nagyjából úgy vagy még tágabban értik, mint én eredetileg. Krafft-Ebing idejében még azt jelentette, amit ő betegesnek tartott. Viszont akkor az aszexuálist jónak és kívánatosnak tartották, különösen nőben, mára meg ők az A az LGBTQIA+ -ban.
Helyesen kifogásolják sokan, hogy a mai kultúra hiperszexualizált, ahogy egy humorista fogalmazott, ma már a meztelen nőt is meztelen nővel lehet eladni.
Az elemezni vágyás oda vezetett, hogy teljesen más a nem (sex), a társadalmi nem (gender), az, hogy kikhez vonzódsz szexuálisan és/vagy romantikusan, és az, hogy miket szeretsz játszani erotikusan. A kikhez vonzódsz kérdését úgy szokták érteni, hogy mi az illetők neme vagy gender-e, de valójában az lenne a helyes, ha a konkrét egyéneket sorolnánk föl. Viszont ez értelmetlen azoknál a pasiknál, akik majdnem minden szembejövő csinos nőt a legszívesebben megdugnának. Abban a kérdésben, hogy milyen kunsztok "jönnek be neked", lényegében az ellenkezője igaz annak a közhelynek, hogy "ahány ház, annyi szokás". Nem olyan sok dolog közt lehet választani, viszont pl. aközött, hogy parancsolgatsz vagy vakon engedelmeskedsz, ill. aközött, hogy nem tűrsz ellentmondást ill. előre igazat adsz az úrnődnek, olyan ellentmondás feszül, ami a legtöbb embernél megakadályozza a váltást.
süti beállítások módosítása