Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

sok téma

sok téma

Az Úr a szombatnak is ura

2020. június 01. - Zoltán 1 Magyar

Számomra ez a legrokonszenvesebb a Jézusnak tulajdonított tanítások közül. Mint ismeretes, az evangéliumok szerint Jézus evvel vágott vissza, amikor kifogásolták, hogy olyat tesz szombaton, amit a zsidó vallás értelmetlenül tilt, ill. mint rabbit kérdezték, hogy mi evvel a teendő. Más kérdés, hogy ezek a szokások is kialakultak valahogyan, csak az már elég hamar feledésbe merült, hogy hogyan. Annak, hogy Mohamed megtiltotta a disznóhús evését és a szeszes italok ivását, is volt valami értelme, a disznóhús esetében a borsóka elleni védekezés, a szeszes italoknál pedig a részegeskedés és alkoholizmus szörnyű következményeinek az elkerülése. Egyébként sokan nem tudják, hogy mi is csak 2-300 éve eszünk elsősorban disznóhúst, azelőtt a parasztok főleg birkát ettek. A szesz veszélyeire hivatkoztak az USA-ban, Finnországban és máshol is, amikor alkoholtilalmat vezettek be, de aztán rá kellett jönniük, hogy ez nagyon rossz, és visszavonták. Úgy tudom, hogy az iszlám kb. 1400 éves történelmében éppen akadtak olyan helyek és időszakok is, amikor nagyon lazán kezelték az alkoholtilalmat, de ez ma is az egyik fő problémája az iszlámnak. A másik a szexellenességük. Az emberek, sőt állatok lefestésének tilalma csak a muszlim világ egy, igaz nagyobb részében állt fönn, de Mohamed arcát sehol és soha nem lehetett ábrázolni, sőt azt hiszem, hogy Allahot sem. Újra hangsúlyozom, hogy a muszlimok Allahja és a keresztények Atyaistene nem csak hasonlít a zsidók egyetlen istenére, de fogalmilag is azonos vele, hiszen mind a kereszténység, mind az iszlám eredetileg a zsidó vallás egy-egy elfajzott szektája volt, de aztán számos további ágra szakadtak.  

A címben említett rendkívül pozitív szabadságfölfogását sajnos Jézus agyonütötte avval a másik híres mondásával, hogy "Nem azért jöttem, hogy a Törvényt eltöröljem, hanem hogy betöltsem". A zsidók szar szokásait nem hogy el kellett volna törölni, de ki se kellett volna alakítani azokat. Az már, hogy "Add meg a császárnak, ami a császáré", viszont nem csak hogy az egyedül helyes vallás 3. pillérébe, a realizmusba illeszkedik, de az én jelenlegi, a gazdagságot adóztatással megszüntető javaslatommal is némileg rokon. Ami miatt a Pax Romana mégsem volt tökéletes, az a provinciák (köztük Júdea) elnyomása és kizsákmányolása, meg az, hogy elsősorban rablásból és emberrablásból élt Róma az etruszk királyok korától le egészen még Constantinus után is egy kis ideig. Az a szánalmas széttagoltság, amit a germánok állítottak a Ny-Római Birodalom helyébe, viszont borzalmas volt, majd amikor a lovagkorban kilábaltak végre a Sötét Koroknak nevezett szörnyű hanyatlásból -- Miért vitték el az összes lámpást is, ahogyan a Rettentő Töriben olyan zseniálisan viccelődtek evvel --, akkor meg fölütötte a fejét a feudális anarchia. A dzsihádnak is a rablás a lényege, ahogyan minden háborúnak.

Az összes történelmi vallás kulcsmozzanata, hogy az emberiségtől fellebbeznek egy felsőbb hatalomhoz. Nincs ilyen felsőbb hatalom, vannak viszont kórokozók és időjárás, amik nem mindig az embereknek tetsző módon viselkednek. A kórokozók esetében nekünk az tetszene, ha nem okoznának kórt, csakhogy akkor nem hívhatnánk őket kórokozóknak. A vírusoknak éppen hogy az lenne az érdeke, hogy még tüneteket se okozzanak a gazdaállatnak vagy -növénynek, ill. vannak még bakteriofágok is, de ezek a szerencsétlen vírusok mit sem tudnak érdekekről, automatikus a működésük. A mutációkon sem jókedvükben esnek át, hanem véletlenül. Ugyan ebben a káoszban is van rendszer, de megint csak azt látjuk, hogy a bulvármédia a matematikai káosz-elméletből is szart csinált, ahogyan annak idején a relativitás-elmélettől eljutottak az erkölcsi relativizmusig. Evvel ugyanaz a probléma, mint a libertinus ideológiával: a gonoszság semmilyen körülmények között nem helyes. A mai túlzsúfolt világban azonban még az is bonyolítja a helyzetet, hogy éppen hogy az lenne a jó, ha sokkal többen meghalnának, csak azok ne a szeretteink, de még csak ne is számunkra rokonszenves idegenek legyenek, vagy akár olyanok, akiknek a munkájára szükségünk van. Ez viszont így nem fog összejönni.

Nekem többnyire teljesen értelmetlen rémálmaim szoktak lenni, amikben olyasmik is vannak, amik a valóságban nincsenek, úgy értve, hogy másokkal sem történtek ilyenek soha. Viszont szerencsére hamar elfelejtem ezeket. Fogalmam sincs, hogy milyen kisgyerekkori traumáktól van ez nekem, ha egyáltalán attól van, mert erről sem vagyok meggyőződve.

Ízekre kell, hogy szedjem a "Ne ítélj, hogy ne ítéltess" és a "Tiszteld apádat és anyádat, hogy hosszú életű légy ezen a Földön" mondásokat is. Az előbbi a pixie-s szemforgatóknak is a kedvence. Igenis ítéljünk, viszont én divatos dolgokat is elítélek, sajnos ettől még ugyanolyan divatosak maradnak. Egészen más az élni és élni hagyni, ezt teljes mellszélességgel támogatom. Apádat és anyádat akkor sem szabad tisztelned, ha másokat meglopva tudnak neked megadni mindent. Hosszú életű meg akkor leszel, ha egyrészt jó géneket örököltél a szüleidtől, másrészt még ezen felül is szerencséd van. De ha végig unatkozod azt a 90-100 évet, vagy akár csak a felnőtt és öregkorodat, ahogyan a pixie-s kommentelők is teszik, akkor a hosszú élet is egy átok lesz a számodra. Azt végképp nem tudom hova tenni, hogy idegenekkel veszekedni tét nélkül félreértések miatt miért jó időtöltés oly sokaknak a neten világszerte.  

A bejegyzés trackback címe:

https://mgyz.blog.hu/api/trackback/id/tr6615732522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zoltán 1 Magyar 2023.01.19. 12:33:14

Nemrég láttam Mohamed egy régi muszlim ábrázolását. Arról továbbra sem tudok, hogy Allahot ábrázolnák.
süti beállítások módosítása