Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

sok téma

sok téma

Suba a subához, guba a gubához, avagy a bdsm szociálpszichológiai megközelítése

2020. július 19. - Zoltán 1 Magyar

Ugyebár a subnők szeretnének az urukra (vagy uraikra, ha többférjű subnőről beszélünk) fölnézni. Viszont nem elsősorban emiatt buknak még az alacsony nők is a magas férfiakra, függetlenül attól, hogy melyikük a sub vagy éppen demokratikus szexet űznek. No most Nagy Károly és Szt. László óriások voltak, Nagy Sándor, Julius Caesar, Szt. István és Nagy Lajos átlagosak, Napóleon és Vitray Tamás meg alacsonyak. Utóbbi még él, 88 éves lesz novemberben. Nem kétséges, hogy a fölsoroltak mindegyike nagy ember volt, és ugyanakkor sikeresek is a nőknél. Napóleon esetében pedig az alacsonysága még hozzá is segítette ahhoz, hogy beteges méretű hatalomvágya legyen. A ma uralkodó ideológia szerint jelenleg Soros György a legnagyobb (vagyis leggazdagabb) magyar, bár az igaz, hogy ő elsősorban amerikai. Ő hamarosan (aug. 12-én) lesz 90 éves.

A subnők föntebbi elvárása, tehát hogy az uruk vagy uraik mások számára is tekintélyesek legyenek, teljesen logikus, de egyrészt ha maga a hölgy már vitte valamire az életben (ez lehet egy jól menő profi domina is), akkor általában olyan férfit akar maga fölé, aki még többre vitte, ezek meg sokszor kevés szabadidővel rendelkeznek, továbbá ha még fiatalok és sármosak is, akkor válogathatnak a modellalkatú nők között, ha erre van igényük; másrészt meg nyugodtan lehet, hogy egy szerény jövedelmű férfi zseniális top vagy éppen dom, őt kár lenne elszalasztania a bottom ill. sub hölgynek.

Én egyetlen bdsm-rajongót sem ismerek személyesen. Így bármiféle osztályozást csak mások írásai alapján készíthetek, ideértve a regényeket is. Szilágyi Vilmos (1929-2022) viszont megkísérelt komolyan foglalkozni a témával, újabban pedig már a fiatalok is érdeklődnek. Sajnos a pixie blogokban és cikkekben megjelent dolgokat nagyon erős forráskritikával kell kezelni, magyarán a háryjánosok és női megfelelőik nem riadnak vissza attól, hogy a csillagot is lehazudják az égről.

Már többször ostoroztam azt a szokást, hogy a hetero kapcsolatokban függetlenül attól, hogy melyik fél van megkötözve, vagy egyik sem, a férfinak kell fizetni. Világos, hogy ez nem kötelező, de mégis ez a divat. Egy másik probléma, hogy ha egy férfi értelmetlenül és idétlenül akar rosszat magának, azt csak pénzért kaphatja meg, de itt a helyes az lenne, ha még pénzért sem kapná meg, és így kénytelen lenne olyan kunsztokra térni, amelyek jók a számára.

A Grimm-mesék éppen azt az ősi vágyát tükrözik az embereknek, hogy igenis a szegény fiú és lány is elnyerhesse a kezét a királylánynak ill. királyfinak. Ebbe a vonalba illeszkedik a Meseautó és a Szürke 50 árnyalata is, ezúttal a gazdag férfi -- szegény lány fölállásban. Az életben viszont a címben írt suba a subához, ... a jóval szokásosabb. A tömeg végül is a jövedelmi Gauss-görbe közepe táján van, de sajnos a fél-periférián, ahová mi is tartozunk, túl sokan vannak az éppen hogy csak megélők.

Ha már van elég pénzetek, akkor tudtok mindenféle hívságos dologgal foglalkozni. Ilyenek a bdsm-nek úgy a minden résztvevő számára szexes, de még inkább az egyes résztvevők számára szexmentes variációi is.

Az, hogy tudjál a szerelmeiddel és a barátaiddal sokféle témáról beszélgetni, mindennél fontosabb, de a művelt és szellemes emberek nem mind jómódúak. Ez azonban csak akkor okoz gondot, ha az összes résztvevő szegény.    

A bejegyzés trackback címe:

https://mgyz.blog.hu/api/trackback/id/tr10016036236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zoltán 1 Magyar 2020.07.27. 06:39:31

Kellemes meglepetésként ért, hogy a matematika egy általam különösen kedvelt kis részének a fő szakértője, Jacques Tits még mindig él. A kapcsolódás a poszthoz pedig az, hogy napra pontosan egyidős Soros Györggyel.

Zoltán 1 Magyar 2022.05.05. 07:59:41

Azóta sajnos Tits már elhunyt, 2021 dec. 5-én.
süti beállítások módosítása