Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

sok téma

sok téma

Szabad akarat

2020. október 29. - Zoltán 1 Magyar

Valaki azt mondta, hogy ahhoz, hogy egy 100 atomból álló rendszerre a Schrödinger egyenlet megoldását leírjuk, annyi tintára lenne szükség, aminek több atomja lenne, mint ami az egész világegyetemben van. Ez így butaság, mivel ma már számítógépbe írunk tinta nélkül, továbbá az egyenlet teljes megoldása végtelen sok karakterből állna, de csak közelítően kell megoldani, de a lényeget mégis jól ragadja meg ez a hasonlat. Egyszerűen a kvantumelmélet nem használható a makroszkopikus testek, de még viszonylag kis molekulák mozgásának az előrejelzésére sem. Nemcsak azért, mert mind a számítás gyorsasága, mind a memória nagysága a távoli jövőben is töredéke lesz az ehhez szükségesnek, hanem azért is, mert a kezdeti és peremfeltételeket sem tudjuk elég pontosan mérni. További gond, hogy jó eséllyel a Schrödinger egyenlet nem igaz, az elemi részek mozgása nem elégíti ki. Viszont bizonyos találmányokhoz mégis hozzásegített bennünket a kvantumfizika, jóval többhöz meg a klasszikus Newtoni fizika. Hiába vannak meg egy adott jelenségnek az okai, ha azokat senki sem ismeri.

Már a kémia sem az elektronok mozgásának a fizikai elméletén alapul, a biológiában viszont nagyon fontos, hogy a DNS és a fehérjék hogyan épülnek föl és milyen kémiai reakciókban vesznek részt, de ugyanakkor továbbra is a biológia az élőlények, köztük az emberek megfigyelésével jut el nagyon sok megállapításához. A fejlettebb állatok idegrendszerében zajló folyamatok egy részét indokolt lelki életnek nevezni, de még a csimpánzok, bonobók, elefántok, delfinek és bálnák lelki élete is sokkal egyszerűbb a miénknél, sőt még annál is, amilyen az előembereké volt. Kiemelem, hogy több vallás hazugságaival ellentétben a lélek halandó. Végül ott van a jelenleg közel 8 Mrd emberből álló emberiség, ami birodalmakra, nemzetekre és ezek tovább jóval kisebb csoportokra oszlanak, viszont egy-egy ember különféle módokon kapcsolódik másokhoz, és ma már a neten keresztül igen hamar értesülünk a Föld távoli szegletében zajló eseményekről is. Sajnos sok az álhír, különösen az ún. social médiában. De ne feledjük, hogy pl. az Újszövetség is álhírek gyűjteménye.

Minden embernek, sőt a fejlettebb állatoknak is az élete abból áll, hogy célokat tűznek ki és aztán azok elérésére törekednek. Az viszont, hogy miért pont azt céloztuk meg, amit, a tudattalanunkban dől el. Mindeközben a hüllőagyunk és a gerincvelőnk gondoskodik egy csomó automatikus működésről. Viszont ezek némelyikébe bizonyos technikákkal bele lehet tudatosan avatkozni.

Azt szokás mondani, hogy a szabad akarat illúzió, és evvel nem annyira arra céloznak, ahogyan általunk nem megismerhető módon a jelen meghatározza a jövőt, ezen belül azt is, hogy te holnap mit fogsz akarni, hanem arra, hogy az a pozíció az emberek között, amibe ki-ki belemanőverezte magát, nagyon kis mozgásteret hagy a továbbiakban. Ez lényegében igaz, de néha, ill. bizonyos embereknek jóval gyakrabban van olyan élményük, hogy itt most lehetett volna mást is választani, más közvetlen célt kitűzni. Ez a szabad akarat. Az igazán izgalmas az, hogy ha olyasmit fedezel föl a tudattalanodban, ami a terhedre van, tehetsz-e bármit is ellene?

A DS arra is jó lehet a subok felől nézve, hogy olyan vágyadat, amit annyira szégyellsz tudat alatt, hogy azt hiszed, hogy nem akarod, sőt irtózol tőle, megvalósítsad a D segítségével, azt képzelve, hogy az ő kedvére teszel vele. Különösen idetartozik, amikor hálás vagy bizonyos rosszul bánásokért. Mások viszont a felelősséget akarják áthárítani a D-re, és olyanok is vannak, akik vezekelni akarnak. Mindezek nálam semmi szerepet sem játszanak. Igaz ugyan, hogy férfi gazdámnak kényszerítenie kell arra, hogy imádjam, de tudatosan is akarom azokat a kunsztokat, amikre tudat alatt vágyom. A másik oldalon a D-k és pláne az M-ek a korlátlan hatalom illúziójáról szoktak beszámolni. Valójában ettől nagyon messze vannak még az igazi, nem csak eljátszott hatalommal bírók is. Én boldog lennék, ha szép nők az utasításomra szegődnének el hozzám, és csupán eljátszanák a birtokomban lévő emse szerepét.   

A bejegyzés trackback címe:

https://mgyz.blog.hu/api/trackback/id/tr7916263112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása