Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

sok téma

sok téma

Miért fontosak a zsidók

2021. január 11. - Zoltán 1 Magyar

Noha magam nem vagyok zsidó származású sem, már sokszor foglalkoztam velük. Mind a korai újkorban még teljesen keresztény, mind a még most is muszlim nemzetek és birodalmak szellemileg a zsidóktól származnak, és ez a kettő együtt az emberiségnek több, mint a fele, és ha még a zsidókat is hozzáadjuk, akkor Japán kivételével a teljes centrum is idetartozik. Az ateizmus is a kereszténységből nőtt ki, bár már a régi görögök is tapogatóztak az irányába. Azt kell tehát mondanunk, hogy az ókori zsidók szokásainál csak az ókori görögökéi a még nagyobb hatásúak a mai emberiségre, noha ezt sem a hinduk, sem a kínaiak nem szívesen ismerik el. Az viszont igaz, hogy Kínában találták föl a selymet, az üveget, a porcelánt, a puskaport és a papírpénzt. De a puskaport csak tűzijátékra használták sokáig, csak nem sokkal azelőtt, amikor a keresztények és a muszlimok elkezdtek ágyúkkal lövöldözni, tették ezt a kínaiak is. A 0-t és a helyi értéket meg a hinduk találták föl (és később tőlük függetlenül a maják). Kínában már 2 ezer éve tudták, hogy pí kb. = 355/113. Japán nagyon sokáig kullogott Kína mögött szellemileg, de náluk volt először tőzsde. Az első nagy tőzsdei buborék viszont Hollandiában pukkant ki. Holland zsidó volt Spinoza (1632 nov. - 77 febr.) is. Ma a szexuális szabadság terén Hollandia és San Francisco van az élen. A marijuana legalizálásában viszont Uruguay. A 11-15. sz-ban még India volt a világon a legfejlettebb, de abban nem, hogy eléggé széttagolt volt ekkor. Az, ahogyan a mai Kínában megvalósítják Orwell rémálmát, nagyon rossz. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mgyz.blog.hu/api/trackback/id/tr4616383800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zoltán 1 Magyar 2021.01.15. 19:03:59

Nemrég hallottam a rádióban, hogy honnét ered a Dávid-csillag. Bizonyos nem zsidók képzelték azt a 18. sz-ban, hogy annak idején Dávid király pajzsán a nevének első és utolsó betűje (mindkettő d) volt az akkor használt írással, ami nem sokban különbözött a föníciai írástól. No most a görög D, a nagy delta egy háromszög (a görög írás is a föníciaiból alakult ki, de a föníciaiban nem jelölték a magánhangzókat), és ha a hátsó d-t avval jelöljük, hogy fejre állítjuk az ezúttal szabályos háromszöggel helyettesített deltát, de a középpontja ugyanaz, mint az állónak, ez a Dávid-csillag. Később aztán minden zsinagógán megjelent, és Izrael zászlaján is láthatjuk.
süti beállítások módosítása