Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

sok téma

sok téma

Én-idő

2021. január 13. - Zoltán 1 Magyar

Azok szoktak erre vágyni, akik túl keveset vannak egyedül, és egyébként alkalmazkodniuk kell a jelenlévőkhöz. Másfelől a cigányok állítólag soha nem bírják ki egyedül. Arra figyeljünk föl, hogy még ha egyedül van is az ember, és akár olyasmivel foglalkozik, ami nem közvetlenül kapcsolódik másokhoz, pl. egy olyan tárgy elkészítésével, amit nem valaki másnak szán, vagy egy olyan matek föladat megoldásával, amire senki sem biztatta és senki nem fogja meghallgatni, ha sikerül megoldani, akkor is végső soron másokkal is foglalkozik. Csak így juthatott eszébe, hogy mi legyen az a tárgy vagy föladat. Én, amikor egyedül járom az erdőt, nagyon rá vagyok utalva arra, hogy mások milyen ösvényeket tapostak ki, ill. milyen utakat építettek. Regények olvasásakor és játékfilmek, de dokumentumfilmek nézésekor is tisztán mások életével törődünk.

Állítólag az introvertáltak sokkal jobban szeretnek egyedül lenni, mint az extravertáltak. Nem vagyok erről meggyőződve, sőt arról sem, hogy az I-E tengely jó-e valamire. Én már gyerekként az egyedülléthez alkalmazkodtam, később még inkább, de ugyanakkor mindig kevesebbet akartam egyedül lenni, mint amennyit ténylegesen egyedül voltam. Van nejem, akivel nem keveset beszélgetünk és csinálunk hobbikat is, de nekem sokkal több szabadidőm van, mint neki. Van egy lányunk és egy fiunk ('89-ben ill. '94-ben születtek), már évekkel ezelőtt kirepültek. Ági Olaszországban él, Vili Budapesten. Mindkettőnek van élettársa, unokánk még nincs. A szüleink közül már csak az anyósom él, ő több, mint egy évvel fiatalabb, mint David Attenborough és II. Erzsébet, de velük ellentétben már sok éve demens. Az öcsémnek 3 gyereke van, de unokája még neki sincs. Viszont a nejem öccsének a lánya, Bogi egész fiatalon férjhez ment Görögországban, és már előrehaladott terhes. Bogi apósa egyetemi tanár és harcos kommunista.     

A bejegyzés trackback címe:

https://mgyz.blog.hu/api/trackback/id/tr2416386692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zoltán 1 Magyar 2021.03.13. 21:48:40

Az anyósom elhunyt 3 hete, tegnap temettük. Én mindig is hiányoltam, hogy egy dédszülőmet sem ismertem a 8-ból, és a legtöbbnek még a keresztnevét sem tudom. Az anyai nagymamám apját Antal Ádámnak hívták, és elég fiatalon halt meg, 8 gyerek maradt utána. Az anyai nagypapámék viszont 12-en voltak testvérek. Papa 1904-től 1982-ig élt, mama viszont 1907 márc. 7-től 2002 szept. 30-ig, tehát 95 és fél évet, és végig szellemileg friss maradt. Még inkább így volt ez az apósommal (1926 febr. 1 -2017 jún. 20). Neki az anyósom a 2. felesége volt, a feleségem nővére és bátyja, Andi és Laci (71 és 70 évesek) az 1. feleségétől vannak, ő már régen meghalt. Mivel katolikusok voltak, eddig "bűnben éltek" az anyósommal. Még a nejemnek van egy öccse, Attila (57 éves, egy fél évvel fiatalabb, mint Orbán). Andinak 2 gyereke és 5 unokája van, az apósom még tudott találkozni ezekkel a dédunokáival. Most már Lacinak is van egy unokája, Attilának meg lesz, Bogi anyja most utazott el busszal Patraszba, ahol Bogi él, hogy jelen legyen a szülésnél.
Én különösen szerettem papa bátyját, akit ők Beni bátyjának neveztek (Szegedi Benedek 1902-74).
Az apai nagymamám eredetileg Krnács Anna volt, de Kormányosra magyarosítottak. Az anyósom és az apja meg Lukacsevicsről Vécseire. Az anyósom anyjának leánykori neve Gerstenbrein Anna volt, ő 1898-1984 között élt.

Zoltán 1 Magyar 2022.03.10. 17:13:44

Örömmel újságolom, hogy a PCOS-os lányom, Ági végre terhes. Még ne kiabáljuk el, de mindenesetre már a Krisztusi koron túl lesz, mire szülni fog.

Zoltán 1 Magyar 2022.10.15. 05:41:36

Megszületett az első unokánk, Alma Luzi Bologna-ban, '22 okt. 11-én hajnali 4 órakor. Csak nov. 6-ra vártuk, de ahhoz képest nem is olyan gyönge, 2.4 kilóval született, és 2 nap után már a koraszülött osztályról átvitték a rendes újszülöttek közé. Így attól is megmenekült, hogy Skorpió legyen a jegye, ami az egyik legrosszabb, ehelyett Mérleg lett, mint Gabikám. Persze a horoszkóp hülyeség. Az viszont rossz, hogy kis híján a sátáni Putyin 70. születésnapján született.
süti beállítások módosítása