Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

sok téma

sok téma

Az anyja Fudanja!

2021. június 06. - Zoltán 1 Magyar

A Fudan egyetem ügye hívószóvá vált a mostani kampányban. Ugyan különféle rangsorok léteznek az egyetemeknek, és nem mindegyikben áll a Fudan olyan előkelő helyen (34. a világon), mint amit Palkovics szokott idézni, de általában jóval előrébb van azokban is, mint bármelyik magyar egyetem. De van olyan rangsor, amiben a Fudannal egy szinten van a Soros-ellenességből elűzött CEU, bár ez annyiban nem jó összehasonlítás, hogy a CEU szigorúan véve nem egyetem, hanem posztgraduális képzéssel foglalkozó intézmény.

Azt végül is nem lehet tagadni, hogy a Fudan egy színvonalas egyetem. Némelyek azt állítják, hogy a ferencvárosi kampusza Kína trójai falova lenne az EU-ban. Ez ugyan butaság, hiszen Kína nem ostromolja az EU-t, de vannak komolyabb ellenérvek is. Az, hogy túl magas lenne a tanárok fizetése a magyar viszonyokhoz képest, elszívhatja a legjobb tanárok egy részét más egyetemekről, az meg, hogy túl magas a tandíj, azt okozza, hogy csak gazdagok gyerekei járhatnak oda. Az pedig különösen problémás, hogy az adófizetők pénzét sürgető lenne másra fordítani, nem a kínai hitel visszafizetésére. Ez már a belgrádi vasútvonal felújításakor is fölmerült, amit szintén kínai hitelből csinálunk. Nekem Kínával nem az a bajom, hogy az egyébként nagyon is piacgazdaságot működtető állampártja kommunistának hazudja magát, hanem az, hogy megvalósítják Orwell rémálmát.

Úgy néz ki, hogy a Fudan ügy ártani fog a Fidesz népszerűségének, ennek én nagyon örülök. Mivel még tervezési szakaszban sincs, így ha sikerül jövőre Orbánt eltávolítani a miniszterelnökségből, akkor egyelőre nem fog ez a kampusz fölépülni. Viszont még ekkor is tartani kell attól, hogy Orbán hamarosan visszatér. Ugyanakkor az sem kizárt, hogy lecsukják hosszú időre, jó esetben Polt Péterrel együtt.   

A bejegyzés trackback címe:

https://mgyz.blog.hu/api/trackback/id/tr916584058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zoltán 1 Magyar 2021.06.16. 01:14:20

A mostani szavazással mégis csak hozzáfogtak ehhez a projekthez. Nem világos, hogy az esetlegesen kormányra kerülő mostani ellenzék mit tehet majd ellene. Azt gondolom azonban, hogy az adófizetőknek igencsak sokba kerülő beruházás elhagyása bőven megérheti a pereskedést meg a diplomáciai bonyodalmat. Úgy tűnik, hogy Orbán azért erőlteti a dolgot, mert hasznosabb célra nem tudott volna ekkora hitelt fölvenni.
süti beállítások módosítása