Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

sok téma

sok téma

Hol lakik Budán Orbán ill. Gyurcsány?

2021. szeptember 24. - Zoltán 1 Magyar

Orbán Viktor a Cinege u. 5. alatt, a Sváb-hegy oldalában, kb. 100 m-rel magasabban, mint Gyurcsány. Innen 2/3 km-re és nagyjából hasonló magasságban, az ún. Fácán-hegyen volt Horthy villája, amit nemrég szépen felújítottak, és a Zugligeti Ált. Iskola egyik épülete lett. Horthy egyébként a Budai Várban lakott, míg Orbánnak most a hivatala van ahhoz közel. Gyurcsány a belvároshoz sokkal közelebb lakik, a József-hegy = Szemlő-hegy oldalában, Apró Antal egykori házában Dobrev Klárával és annak anyjával, Apró Piroskával együtt. Apró Antal törvénytelen gyerek volt, az anyját is Apró Piroskának hívták, így lett ő is Apró, ráadásul még lelencházba is adták. Majdnem így járt Kádár is, őt eredetileg Czermaniknak hívták az anyja után, és 6 éves koráig nevelőszülőknél volt. Apró Antal 8 és fél hónappal volt fiatalabb Kádár Jánosnál, de ő majdnem 82 évig élt, míg Kádár csak 77 évig. Kádár 1948-tól haláláig az Apró-villa (Szemlőhegyi út 42) fölött lévő, akkor még elegánsabb másik villában élt (Cserje u. 21), kivéve amikor börtönben volt a Rákosi korszak egy részében. Ezt tavaly decemberben az Orbán-kormány a szír ortodox egyháznak adta át. Ez az épület az utcáról nézve is impozáns, míg az Apró-villát alig lehet észrevenni a magas faltól és a fáktól. Apró Piroska most 74 és fél éves, és annak idején bankárként jelentős szerepe volt Gyurcsány meggazdagodásában. Klárát 25 évesen szülte Szófiában, ő febr. 2-án lesz 50 éves. Így 10 év és 8 hónappal fiatalabb, mint a férje, a már fogalommá vált Gyurcsány. Ő viszont 2 évvel fiatalabb nálam, és 2 évvel idősebb, mint Orbán. Van egy kis esély arra, hogy a '22-es választás után Dobrev Klára lesz a miniszterelnök, de ehhez meg kéne, hogy nyerje az előválasztás 2. fordulóját. Érdekességként megemlítem, hogy Orbánék és Dobrevék villája között légvonalban kb. 4 km a távolság.

Orbán arra a föltevésre építette föl a kampányát, hogy elég sokan még mindig ördögi figurának tartják Fletót. Gyurcsány egyébként annak idején az orosztanárától kapta ezt a becenevet. Reményeim szerint evvel nagyon a saját lábába fog lőni. Az, hogy az őszödi beszéd kipattanásának 15. évfordulójára (szept. 17) elkezdtek belőle részleteket idézni, a normális embereket csak arról győzi meg, hogy Fletónak annak idején igaza volt. Más kérdés, hogy nem volt taktikus elmondani ezt a beszédet. Az, hogy sokan aláírták most a Stop Gyurcsány, ...-t, nem sokat jelent, ezek bigott Fideszesek. Nagy baj viszont, hogy Dopeman is átállt a Fideszhez, hiszen annak idején éppen avval lett híres, hogy a hungarocellből készített Orbán-fejet rugdosta. Azt nagyon jól csinálja a mostani kormány, hogy Falus Ferenccel és más szarháziakkal dacolva elodázza a 4. hullám miatti korlátozásokat minél messzebbre. Ez akár még a '22-es győzelemhez is elég lehet. Én ennek nagyon nem örülnék, mert a korrupció ügye fontosabb, és bár az MSZP is legendásan korrupt volt kormányon, a Fidesz mellett kisinasnak számít ebben. Ugyanakkor, bár látszólag ezt mindenki tudja, nincs bebizonyítva a bíróságon. Karácsony Gergő amerikai stílusú agresszív kampányát nem tartom jónak, viszont ő a közvélemény-kutatáshoz ért jól. Továbbra is Jakab Pétert tartom a legjobb jelöltnek, éppen azért, mert bár gyűlölöm a homofóbokat, de az ő szavazataikra is szükségünk van, pláne a cigányellenesekére. Jó lenne persze minél több cigányt is elcsábítani a Fidesztől, de ez falun nagyon nehéz lesz. Mindenesetre Jakab Péter a legfiatalabb az esélyesek közül, 41 éves. Fekete-Győr persze sokkal ifjabb, nagyjából egyidős a lányommal. Oda kéne eljutni, hogy ciki legyen a Fideszre szavazni. Jelenleg nagyon nehéz megjósolni, hogy ez mikor lesz így, ha egyáltalán, de mégis van remény, hogy nincs már messze. Én nagyon jól emlékszem, hogy a '14-es és a '18-as választások előtt is milyen jó hangulatban volt az ellenzék, aztán láttuk, hogy mi lett belőle. Olyan falfirka meg már '11-ben is volt Buda jómódú részén, hogy "Mi már hányunk a Fidesztől". A mostani helyzetben az a különbség, hogy ezúttal az emberek igazságtalansága és hülyesége a koronavírus ügyében az ellenzéknek kedvez, hasonlóan ahhoz, ahogy a '08-as pénzügyi válságért Gyurcsányt okolták. Viszont Orbán népszerűsége koránt sincs most olyan alacsonyan, mint Fletóé volt akár még '07-ben is, amikor még futott a szekér.  

A bejegyzés trackback címe:

https://mgyz.blog.hu/api/trackback/id/tr6916699444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zoltán 1 Magyar 2021.10.02. 11:08:04

Sajnos nem hallgattak rám, Jakab Péter be sem jutott a 2. fordulóba. Érdekes egyébként, hogy nagyjából minél fideszesebb egy körzet, annál jobb eredményt ért el ott Dobrev. Most értelemszerűen Márki-Zay lenne az optimális a homofóbok "megszólítására", a cigányellenesekére meg egyik sem alkalmas. Gergő viszont arról győzködi Márki-Zayt, hogy ő -- mármint Gergő -- jobban tudna árkokat betemetni és újra egyesíteni a nemzet jelentős részét. Én erről nem vagyok meggyőződve, de meglátjuk. Márki-Zay a pártoktól független közvélemény-kutatók eredményére vár. Szerintem is Dobrev tudja a legkevesebb bizonytalant és fideszest átcsábítani, de ez is elég lehet. Nem lehet csak mechanikusan azt nézni, hogy '18-ban melyik körzetben hány %-ot kapott a Fidesz. Az a kisebb probléma, hogy egyes választók meghaltak, mások meg csak most lesznek 18 évesek, sokkal többen lehetnek, akik meggondolták magukat, akár úgy is, hogy nem szavazóból szavazó lesz ill. megfordítva. Jelenleg nagyon fontos tényező a koronavírus okozta rossz hangulat, és ez a mostani ellenzéknek kedvez annak ellenére, hogy ők még hülyébben kezelték volna a járványt. Azon én is nagyon meglepődnék, ha a '18-ban majdnem 70 %-ot elért Gyopáros Alpárt legyőzné a 6-párti jelölt.
süti beállítások módosítása