Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

sok téma

sok téma

Petőfi és a NER

2023. március 16. - Zoltán 1 Magyar

Petőfinek akkora tekintélye van, hogy egy politikusnak sem jut az eszébe, hogy azt pedzegesse, hogy Petőfinek esetleg nem mindenben volt teljesen igaza. Így viszont nevetséges képtelenségeket mondtak tegnap is, többek között azt állítva, hogy a háborúra, sőt polgárháborúra is uszító Petőfi éppen úgy békét akart, mint most Orbánék az orosz-ukrán háborúban. A viszonylagos oroszbarátságot még az sem zavarta meg, hogy Petőfit az oroszok ölték meg, az igaz, hogy a kozákokat az ukránok is hajlamosak az elődeiknek tartani.

Én a Petőfi által is szorgalmazott halálmegvető bátorságot kiölném a teljes emberiségből, de sajnos egyelőre nem elég gyorsan haladunk efelé, ha egyáltalán. A szólásszabadság ügyében viszont nagyon támaszkodom Petőfire, ezen belül mereven elutasítom a political correctness-t és a woke-ot is. A NER hívei szerint nálunk jól áll a szólásszabadság, hiszen van ellenzéki média, és az ún. közösségi médiában a durván Orbán-ellenes tartalmak még többségi hozzáállásnak is tűnnek. Az viszont, hogy ilyen infláció mellett is még népszerű a Fidesz, meg a tanárok és ápolók alulfizetettsége mellett is, azt mutatja, hogy egy jókora tömeg "más mozit néz", ebben pedig nagy a szerepe a lakájmédiának, de még bizonyos játékfilmeknek is.

Az orosz-ukrán háború ügyében, mint már többször írtam, én kezdettől, tehát '14-től elleneztem a szankciókat, ugyanakkor héja vagyok, és az sem lenne hülyeség, ha megdöntenénk az oroszok rendszerét, de ugyanakkor az USA-beli sem jó. Viszont realistának kell lenni, és meg kell jósolni, hogy ez a sok gonosz és még sokkal több hülye ember mit fog csinálni.

Közhely, hogy határokat csak háborúval lehet megváltoztatni, és erre különösen jó példa volt a napóleoni háborúk esete. A forradalmak már nem mindig járnak összecsapásokkal, de gyakran igen. Összességében szerintem az emberiség legfontosabb törésvonala az egyesülés és a széthúzás erői és tendenciái között húzódik már nagyon régóta, és tkp. minden háború a széthúzás fölülkerekedése. Itt most egyesülés alatt a teljes emberiség egyesülését értem. Addig is, amíg nem törölnek el minden határt, mégis jó lenne határokat békésen megváltoztatni. Jó kérdés, hogy akkor mi viszi rá a területről lemondó országot erre?

A NER túl borzalmas, csöppet sem lenne az ínyére Petőfinek. De azt is meg kell mondani, hogy miben nem lenne szabad Petőfit követni.   

A bejegyzés trackback címe:

https://mgyz.blog.hu/api/trackback/id/tr5718073186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása