Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

sok téma

sok téma

Hogyan szabadna becsapnunk egymást és hogyan nem

2023. július 26. - Zoltán 1 Magyar

Az egyedül helyes vallás tanítása az, hogy két esetben csaphatjuk be egymást (magunkat pedig semmilyen körülmények között sem): ha azt akarjuk, hogy jót nevessünk, amikor kiderül, ill. tapintatból. Azonban a 2. eset, az ún. kegyes hazugságok esetében tartózkodni kell azoktól az évezredek óta nagyon sokak által űzött gyakorlatoktól, miszerint azt állították, hogy a lélek nem hal meg, gondviselés, sőt őrangyalok vigyáznak ránk, és a természeti erőkkel alkudozni lehet imádkozás és (akár ember-) áldozat útján.

Az is egy kegyes hazugság, amikor nem mered bevallani a házastársadnak, hogy milyen idétlen dolgokra gerjedsz. Ez a nehézség nőket és férfiakat, hetero-kat és homo-kat egyaránt sújthat, a bevallottan bisex-eket kevésbé, hiszen éppen a bisex-ség az, amit sem a hetero, sem a homo partnerek jellemzően nem szoktak tolerálni.

A föntiekkel ellentétben az emberiség történelmét átszövik a különösen aljas indokból elkövetett átverések. Ezek nélkül nem alakultak volna ki uralkodó osztályok. A hadicselekkel meg a kémkedéssel az a helyzet, hogy ha már beletörődtünk abba, hogy valakikkel háborúban állunk, akkor ezek maximálisan helyesek, de éppen azt kéne elérni, hogy mindenki a barátunk legyen.

A mostani orosz-ukrán háborúban mindkét fél reflexből titkolja, hogy hány katonát veszített. Bízom azonban abban, hogy legalább számon tartják. Az oroszok még azt is letagadták, hogy ők lőtték szét az egyik ogyesszai székesegyházat, de csak ők lehettek.

A világ egyik fő problémája az, hogy az USA-ban sem a demokratáktól, sem a republikánusoktól nem várható elég jó politika. De ha az EU védővámokkal küzdene az USA-val, attól még rosszabb lenne a helyzet, mint most.

Újabban azt hallottam, hogy az emberiség létszáma egyesek szerint már '50 körül tetőzhet 8.8 Mrd-on. Ez nagyon jó lenne, de már ennek a túlnépesedésnek a klíma-melegítő hatása is túl erős lesz.   

A bejegyzés trackback címe:

https://mgyz.blog.hu/api/trackback/id/tr8318179269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása