Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

sok téma

sok téma

Győzzenek a jók, méghozzá diadalmasan!

2023. november 20. - Zoltán 1 Magyar

Minden nem sátánista vallás valami ilyesmit hirdet, sőt még a rejtetten sátánista zsidó vallás is. A vallásos zsidókat azért kell sátánistának bélyegeznünk, mivel szerintük a Jóistennek "köszönhetjük" nem csak a holocaust-ot, de még a Vízözönt is, továbbá a Mindenható azt is megtehette volna úri kedvében, hogy nem teremti meg Sátánt, viszont a ténylegesen bekövetkezett borzalmas történelem helyett semmibe sem került volna neki a János vitézben is megénekelt Tündérországot létrehoznia. Ebből az elképesztően nevetséges fölsorolásból szigorúan véve csak annyi következik, hogy bármely vallás istenei fényévekre vannak a mindenhatóságtól, valójában azonban avval is majdnem mindenki tisztában van ma már, hogy nem csak istenek, de angyalok, ördögök, manók, vérfarkasok, zombik és más effélék sem léteztek soha. Már az olyan ismeretlen fajok létezésébe vetett hitet, mint amilyenek pl. a jetik vagy amelybe a Loch Ness-i szörny tartozna, sokkal nehezebb a hívők fejéből kiverni, viszont a hitetlenek ezekben sem hisznek.

Érdekes ellentét feszül az egyik oldalon a háborús győzelem iránti vágy, a másik oldalon a béke és szeretet (peace and love) általános uralmának vágya között. Különösen föltűnő ez a probléma a keresztény vallás bármelyik szektájában. Jézus ugyebár a pokolra való gazembereket is ugyanúgy szereti, mint bárki mást, mégis azt olvashatjuk a Jelenések Könyvében, hogy a túlnyomó többséget Krisztus a második eljövetelekor immár véglegesen megsemmisíti, sőt pl. a Hetednapos Ádventisták szerint még Sátánt is eltörli a Föld színéről. Arra nem gondolnak, hogy akkor minek kellett Sátánt megteremteni, ill. általánosabban miért vagyunk kísértéseknek kitéve. Mindenesetre azt is Jézus mondta, hogy "Én vagyok a hatalom és a dicsőség" (I am the power and the glory, az eredeti görög változatot hadd ne idézzem).

Az igazi baj az, hogy minden fantazmagóriákra épülő vallás, még a nyíltan sátánista vallások is axiómának veszik azt, hogy miket helyes tennünk és miket nem. A valóságban viszont csak a közmegegyezés szentesíthet ilyesmit. Ez pedig pl. a mostani izraeli konfliktus esetében sem áll rendelkezésre, de más háborúknál is elmondható ez, és nem csak a törvények, de még a -- sokkal fontosabb -- szokásjog sem igazságos vagy akár ésszerű sehol.

A palesztinokkal, sőt az összes muszlimmal szemben én egyértelműen Izraelt támogatom, de ez nem azt jelenti, hogy ők lennének a címben említett jók, míg mindenki, aki ellenük van, a rosszak. A kívánatos hosszútávú megoldás pedig az lehetne, ha Gázát és a Nyugati Partot (amit régebben Ciszjordániának hívtak) is beolvasztanák Izraelbe. Már 1948-ban is az lett volna a helyes, ha így alakítják ki Izraelt, vagy akár még nagyobbra. Ami viszont ennél is ezerszer jobb lett volna, ha soha nem hozzák létre Jahvét (= keresztények Atyaistene = muszlimok Allahja) a semmiből.

A bejegyzés trackback címe:

https://mgyz.blog.hu/api/trackback/id/tr9218263029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása